eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő látogatók az olimpiai ötkarikánál a 2020-as tokiói olimpia központi létesítménye, az új Nemzeti Stadion előtt 2020. február 27-én. Szuga Josihide, a japán kormány szóvivője előző nap megerősítette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság folytatja az olimpia előkészítését az előzetes menetrend alapján. Japánban eddig hat ember vesztette életét a járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 890-et.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

NOB: nem tisztességes lemondani az olimpiát

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyilatkozott így.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói olimpia esetleges lemondása a legkevésbé tisztességes megoldás lenne a sportolókkal szemben.

A NOB első embere a Südwestdeutschen Rundfunks műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta: a koronavírus-járvány miatti lemondás a 206 országból érkező összesen 11 ezer sportoló álmát törné szét.

"Egy ilyen lemondás a legkevésbé tisztességes megoldás.

Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint labdarúgásban egy bajnoki fordulót"

- mondta Bach, aki a lausanne-i NOB-központ ideiglenes zárva tartása miatt otthonról végzi a munkáját. Hozzátette: a NOB rendkívül összetett szervezet, ahol csak akkor képesek felelősségteljes döntéseket meghozni, ha azokhoz megbízható és egyértelmű alapinformációkkal rendelkeznek minden nap, a nap 24 órájában.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban egyre több nemzeti olimpiai bizottság, sportoló és szakember fordult a NOB-hoz annak érdekében, vagy utalt nyilatkozatában arra, hogy a jelenleg sok szempontból bizonytalanná vált helyzetben el kellene halasztani a tokiói olimpiát, amelyet a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendeznének meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×