eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Hamburg, 2010. május 12.A madridi kapus, David de GEA (b) nézi, amint az angol Fulham magyar középpályása, GERA Zoltán (k) nyújtózik a labdáért Tomás UJFALUSI, az Atlético cseh hátvédje mellett a hamburgi HSH Nordbank Arena Stadionban 2010. május 12-én, az Európa Liga döntőben vívott Fulham-Atlético Madrid mérkőzésen. (MTI/EPA/Fabian Bimmer)
Nyitókép: MTI/EPA/Fabian Bimmer

Focinosztalgia – Amikor Gera Zoltán egyedül verte meg a Juventust

Szerdán van éppen tíz éve, hogy Gera Zoltán, némi túlzással, egymaga kiütötte a Juventust az Európa-ligából.

A magyar légiós a 2009–2010-es idényben kulcsfigurája volt a londoni Fulham története legnagyobb nemzetközi sikerének. A gárda egészen az Európa-liga döntőjéig menetelt, tizennyolc találkozóból álló utat megjárva. Csak öt ellenfelet kiemelve, az AS Roma, a Sahtar Donyeck, a Juventus, a Wolfsburg és a Hamburger SV testén át jutott a hamburgi döntőbe. Ott ellenben kikapott az Atlético Madridtól, vagyis hát Diego Forlántól. Az uruguayi szerezte a 2-1-es mérkőzés mindkét „spanyol” gólját, a másodikat a 117. percben.

Gera nagyon sokat tett a Fulham sikeréhez, hat találatával, az angol válogatott Bobby Zamorával holtversenyben, a csapat házi gólkirályaként tündökölt. Legnagyobb dobása az 1-3-ról kezdett Juventus elleni londoni visszavágó volt, amelyen két góllal járult hozzá a 4-1-es fordításhoz. Úgy, hogy David Trezeguet már a második percben szinte eldöntötte az olaszok javára a továbbjutást!

Ám következett a Gera-show: előbb róla állították ki a világbajnok Fabio Cannavarót, majd a 39. percben látványos akció végén könnyed eleganciával a léc alá lőtt. A második félidő elején részt vállalt a büntető kiharcolásából – remek mozdulattal sarkalt a felfutó játékostárs elé –, majd Chimenti kapujába rúgta a tizenegyest. Utána még volt szaltó…

„Ez volt pályafutásom egyik legjobb mérkőzése, azért is mert már a második percben hátrányba kerültünk, de felálltunk. Nem voltunk hajlandóak feladni, mindent beleadtunk, s sikerült 4-1-re nyerni. Óriási teljesítmény ez, mert egy nagyon-nagyon jó csapat ellen játszottunk.” – nyilatkozta akkor.

Az elődöntőben pedig ő lőtte a HSV-nek a fekete-fehérek második gólját. Ha az nincs, finálé sincsen… Gerát klubja szurkolói a csapat legjobbjának választották az idény végén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×