eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lukács Viktória a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság C csoportjának utolsó, 5. fordulójában játszott Magyarország – Románia mérkőzésen Jacusiróban 2019. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Elmarad a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezője

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket

A döntés értelmében nem tartják meg ebben az időpontban Győrött a kvalifikációs tornát, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként - közölte a magyar szövetség.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az ötkarikás selejtezőt.

"Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntését – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Nagyon reméljük, hogy egy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége."

Az európai szövetség szintén pénteken döntött arról, hogy április közepéig nem rendeznek az égisze alá tartozó klub- és válogatott mérkőzéseket, így a női és férfi BL-ben, valamint az EHF-kupában, és elmarad a női válogatott két Eb-selejtezője is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×