eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jose Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője csapatának az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésén Lipcsében 2020. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Mourinho: mi most csak labdarúgók egy csoportja vagyunk

José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője sérült játékosai miatt kesereg, miután csapata kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének idegenbeli visszavágóján is kikapott a kapuban Gulácsi Péterrel felálló Leipzigtől.

Az angolok 3-0-ra maradtak alul Lipcsében, így a németek kettős győzelemmel és 4-0-s összesítéssel jutottak a negyeddöntőbe. A portugál szakvezető a visszavágón is több alapemberét - Kane-t, Sissokót, Szont - nélkülözte sérülés miatt, ami megítélése szerint eleve behatárolta a lehetőségeiket.

"Mi nem egy versenyképes csapat vagyunk jelenleg, hanem labdarúgók egy csoportja,

akik játékra alkalmas állapotban vannak, és belőlük próbáltunk meg csapatot alkotni" - mondta Mourinho. Kiemelte: mivel nincsenek támadóik, nem jelentenek veszélyt az ellenfél számára, ami roppant kényelmes helyzetbe hozza a riválist.

"Az összes lipcsei cserejátékos az én csapatomban játszott volna ma" - hangsúlyozta. A mérkőzéssel kapcsolatban megemlítette: hibáikat azonnal góllal használta ki a középpályán nagyon intenzív, a támadósorban kimondottan gyors Leipzig, onnantól kezdve pedig végképp nehézzé vált számukra minden. Hozzátette: "nagyon, nagyon nehéz" lesz kiharcolniuk, hogy a következő BL-idényben is elindulhassanak. A Spurs jelenleg a nyolcadik a Premier League-ben, hétpontos hátrányban a BL-részvételt érő negyedik helyezett Chelsea-től.

Sabitzer: egy este a történelemkönyvek számára

A lipcseiek trénere, Julian Nagelsmann nyilatkozatában elmondta: nagyon örül a továbbjutásnak, annak pedig különösen, hogy azt teljesen megérdemelten érték el.

"A párharcban négy gólt szereztünk, miközben egyet sem kaptunk. Jobbak voltunk a Tottenhamnél, és a visszavágón is mi voltunk a jobb csapat" - utalt az előző BL-idény döntősének kiejtésére a 32 éves szakember.

A lipcsei mérkőzés hőse a csapatát az első félidőben kétgólos előnyhöz juttató hazai kapitány, Marcel Sabitzer volt, aki első osztrák labdarúgóként tudott duplázni a BL kieséses szakaszában.

"Nagyon szórakoztató volt, egy este a történelemkönyvek számára. Alighanem nagyon nehezen jön majd álom a szememre, annyi gondolat kavarog majd a fejemben" - mondta.

Lipcse, 2020. március 10.
Marcel Sabitzer, a RB Leipzig játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Tottenham Hotspur ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójában játszott RB Leipzig - Tottenham Hotspur mérkőzésen Lipcsében 2020. március 10-én.
MTI/EPA/Filip Singer
MTI/EPA/Filip Singer

A magyar válogatott Gulácsi Péternek kevés dolga volt a keddi meccsen, a Spurs játékosai nem jelentettek komoly veszélyt a kapujára.

A negyeddöntő sorsolását március 20-án tartják, a párharcok első mérkőzését április 7-8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×