eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb rangos sportesemény marad el

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a női jégkorong-világbajnokságot, amelyen - története során először - a magyar válogatott is szerepel.

Március végén rajtolt volna a torna a kanadai Halifaxben és Truróban, a magyar együttes az utóbbi helyszínen a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna. A magyar szövetség (MJSZ) weboldalának beszámolója szerint várhatóan jövő tavasszal, változatlan mezőnnyel rendezik majd meg a vb-t.

Elmarad a világbajnokság a többi női divízióban is, és amint az MJSZ honlapja megemlíti: elképzelhető, hogy nem tartják meg azt az U16-os nemzetközi női tornát sem, amelynek áprilisban Magyarország adna otthont. A többi vb ügyében az IIHF később dönt majd.

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára elárulta: a világbajnokságok megrendezése napok óta téma a magyar és a nemzetközi szövetségben egyaránt. Kolbenheyer Zsuzsanna, az IIHF elnökségének magyar tagja tájékoztatta az MJSZ-t a szombati rendkívüli ülésen, közegészségügyi szakértők javaslatára hozott döntésről.

"Nagyon sajnáljuk, hiszen nemcsak a lányok, hanem a komplett magyar jégkorong közösség nagy érdeklődéssel várta a történelmi A csoportos szereplést" - fejtette ki Sipos Levente. Hozzátette, jelenleg kérdéses még a magyar U18-as fiúk és a felnőtt férfi válogatott vb-szereplése.

"Ugyanakkor fontosabb most a vírus megfékezése, az emberek egészsége, és az, hogy a korábbi rend helyreálljon.

Reméljük, ez hamarosan megtörténik, és a két férfi csapatunk részt tud venni a világbajnokságon" - mondta a főtitkár.

Az új típusú koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Kilencvenegy országban és területen összesen 100 002 ember fertőződött meg, 3407-en haltak meg. Kanadában eddig 51 beteget regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×