INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

kézilabda

világbajnokság

2027

pályázat

kairó

Háfra Noémi (b) és Tóvizi Petra a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 3-án. A magyar válogatott 25-24-re kikapott Montenegrótól.

Magyarország rendezi a 2027-es női kézilabda-vb-t

Infostart

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a kairói tanácsülésén döntött a magyar rendezés mellett.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) február 28-i kairói tanácsülésén eldőlt, hogy Magyarország rendezheti a 2027-es, olimpiai kvalifikációs női világbajnokságot! A 32 csapatos tornára a magyar pályázat szerint Budapesten, Debrecenben, Győrött és Tatabányán kerül sor – írja az MKSZ honlapja.

A 2022-es férfi és a 2024-es női Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerése után a 2027-es női világbajnokságnak is Magyarország adhat otthont, de előtte Magyarország önállóan legutóbb 16 esztendeje rendezhetett felnőtt világversenyt kézilabdában, amikor a női Európa-bajnokságra került sor , felnőtt világbajnokság pedig legutóbb 25 éve, 1995-ben volt.

"Az utóbbi esztendők sikeres női Bajnokok Ligája négyes döntői, utánpótlás-világversenyei nem csupán egy komoly szervezési tudást alapoztak meg a magyar kézilabdában, hanem jelzik, hogy Magyarország alkalmas, mi több, jó rendező, ez pedig komoly bizalmi tőkét is jelent a nemzetközi szervezetek felé. Nagyon örülünk annak, hogy számos magyar ember és sok válogatott játékos is átélheti majd három éven belül, hogy Európa-, majd világbajnokságon is láthassa a válogatottat, illetve hazai pályán küzdhet a minél jobb eredményekért" – emelte ki Kairóban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A 2028-as Los Angeles-i olimpia legfontosabb női kvalifikációs versenye lesz a magyarországi világbajnokság. A négy rendező város az M1-es és M3-as autópálya tengelyén helyezkedik el, így a két legtávolabbi helyszín is elérhető majd a lehető leggyorsabban, ez a koncepció pedig a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek is elnyerte tetszését – hangsúlyozta Horváth Gabriella MKSZ-főtitkár.

A 2025-ös férfi vb-t Horvátország, Dánia és Norvégia közösen rendezi meg, 2027-ben pedig Németországban lesz a torna. A magyar világversenyt megelőző női vb-t Németország és Hollandia rendezi meg 2025-ben.

Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Kapcsolódó hang

Horváth Gabriella főtitkár
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018