INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

koronavírus

kosárlabda

sopron

ljubljana

Koronavírus – Nem hajlandó olasz ellenfelével játszani a Sopron

Koronavírus – Nem hajlandó olasz ellenfelével játszani a Sopron

Infostart

A klub vezetése úgy döntött, hiába költöztették volna Szlovéniába az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzést. a Sopron Basket nem utazik el Ljubljanába sem.

Kedd reggel még úgy volt, hogy az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában kerül sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen. Ezt a klub közölte a közösségi oldalán, a helyszínváltozásra azért volt szükség, mert Schio városa a fertőzésekben érintett észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el.

Kedd délelőtt viszont Farkas Ciprián polgármester és Török Zoltán, a klub ügyvezetője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a csapat nem utazik el Ljubljanába sem, noha a mérkőzés lejátszására kötelezte az együttest a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség.

"Városunk és a Magyar Kosárlabda Szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk. Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát. Vállaljuk a döntésünk minden következményét, akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat" – mondta Török Zoltán.

Bodnár Péter, a magyar szövetség főtitkára úton van Genfbe, hogy képviselje a csapat érdekeit a nemzetközi szövetségnél.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018