eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Internazionale-Sampdoria mérkőzés elmarad ezen a napon olvasható a koronavírus miatt lezárt milánói San Siro stadionban bejáratára függesztett értesítésen 2020. február 23-án. A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be Észak-Olaszország Lombardia és Veneto régiójában. A karantén, amely szigorú mozgáskorlátozást jelent, az északnyugati Lombardiában, a Milánótól nem messzi Lodi város térségében található 11 önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto régió Vo Euganeo területét, amely Padova körzetében van. Az intézkedés Venetóban 3500 személyt érint, Lombardiában közel 47 ezer lakost. A tüdőgyulladást okozó, Covid-19-nek elnevezett újfajta koronavírus fertőzöttjeinek száma 130 fölé emelkedett Olaszországban.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

A koronavírus zárt kapuk mögé űzheti az olasz futballt

Egyre valószínűbb, több mérkőzést is zárt kapuk mögött játszanak majd le Észak-Olaszországban a következő napokban a terjedő koronavírus miatt.

Múlt vasárnap négy Serie A-s mérkőzést elhalasztottak az észak-olaszországi járványhelyzet miatt. Az éjszakai órákban Giuseppe Conte miniszterelnök arról beszélt a RAI, a közszolgálati televízió adásában, hogy várhatóan teljes zárlatot rendelnek majd el az érintett területeken március elsejéig biztosan, de egészen a helyzet normalizálódásig.

Veszélybe került több, nagy érdeklődéssel várt találkozó megrendezése, így az Internazionale a bolgár Ludogorec elleni Európa-liga-találkozója, illetve a vasárnapra kiírt Derby d’Italia, az Internazionale és a Juventus rangadója.

Akkor még néhány mérkőzés esetében kilátásba helyezték, hogy esetleg más helyszínen játsszák le – a nemzetközi kupákban, például, olyan szoros a menetrend, hogy nincs lehetőség a halasztgatásokra. Ezt az ötletet később elvetették, úgy vélve, hogy az új helyszínekre telepítés nagy nehézségekbe ütközne.

Paolo Dal Pino, a futball-liga elnöke levelet írt a kormányzatnak, amelyben azt javasolta – a klubok kérését tolmácsolva –, hogy játsszák le a kiírt mérkőzéseket, mind a bajnoki találkozókat, mind az Olasz Kupa-meccseket, mind pedig az Észak-Olaszországba rendezendő nemzetközi kupamérkőzéseket. Ám

biztonsági okokból zárt kapuk mögött.

Állítólag Conte miniszterelnök várhatóan hozzájárul majd a kérés teljesítéséhez.

Kedden este kilenc órától játsszák a Bajnokok Ligájábnan a Napoli–Barcelona mérkőzést. Az UEFA állandóan figyeli a helyzetet, de egyelőre nem vetődött fel olyan körülmény, amely miatt veszélyben lenne a nyolcaddöntő megrendezése. A Barcelona csapata megérkezett Nápolyba. Quique Setién vezetőedző és Gerard Piqué részt vett az ilyenkor kötelező sajtótájékoztatón is.

Az északi klubok közül a Juventus szerdán lép pályára, mégpedig a franciaországi Lyonban, a helyi Olympique ellen. A csapat elutazik a mérkőzésre, ugyanakkor a szurkolókat felszólították, hogy ne keljenek útra. Hivatalos tiltás azonban egyelőre nincsen.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×