eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György
A sportszellem-díjjal kitüntetett Lindsey Vonn visszavonult olimpiai bajnok amerikai alpesisíző a Laureus Sport Világdíjak átadási ünnepségén Monacóban 2019. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Jön a sport Oscar-gála Messivel, Hamiltonnal és kevés magyarral

Berlinben gyűlnek össze a legnagyobbak hétfő este, a házigazda Hugh Grant lesz.

Berlinben ma adják át a Laureus-díjakat, vagyis a sport Oscarját. Az NSO.hu összeállítása szerint mintegy két évtizeddel ezelőtt az első ilyen gálát Monacóban rendezték.

A házigazda Hugh Grant színész lesz.

Idén először - S. Tóth János sportújságíró személyében - magyar voksoló is lesz, illetve két magyar megfigyelő is jelen lesz az eseményen.

Tizenegy kategóriában díjaznak:

  1. az év férfi sportolója (jelöltek: Lewis Hamilton, Eliud Kipchoge, Marc Márquez, Lionel Messi, Rafael Nadal, Tiger Woods)
  2. az év női sportolója (jelöltek: Simone Biles, Allyson Felix, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Oszaka Naomi, Megan Rapinoe, Mikaela Shiffrin.
  3. az év csapata (jelöltek: amerikai női labdarúgó-válogatott, dél-afrikai férfi rögbiválogatott, Liverpool, Mercedes-F1, spanyol férfi kosárlabda-válogatott, Toronto Raptors)
  4. az év felfedezettje
  5. az év visszatérője
  6. az év extrém sportolója
  7. az év fogyatékos sportolója
  8. Laureus-életműdíjas
  9. az év sportszolgálati díjazottja
  10. az év különleges sporteseménye
  11. az év lélegzetelállító sportpillanata.

A díj nevét a görög eredetű Lauraceae szóról kapta, amely a babérfélék megfelelője, és a babérkoszorúra utal. 1999-ben közösen alapította a DaimlerChrysler és a Richemont a Mercedes-Benz, az International Watch Company és a Vodafone támogatásával. A legtöbbször díjazott férfi sportoló a svájci teniszező, Roger Federer, aki ötször vehette át a legjobb sportolónak járó elismerést. A legtöbbször díjazott női sportoló is teniszező, Serena Williams, négyszeres győztes. 2006-ban Krajnyák Zsuzsa kerekesszékes vívónk az év fogyatékos sportolói között jelöltként szerepelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×