eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Robert Kubica, a Williams lengyel versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Döntött a folytatásról Robert Kubica

A német túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja pályafutását Robert Kubica, a lengyelek Forma-1-es versenyzője.

A 35 esztendős pilóta egy BMW-vel, az ART Grand Prix csapatában indul a DTM-ben, de közben

megtartja tartalékversenyzői állását a Forma-1-es Alfa Romeo istállónál.

"Számomra a DTM a világ egyik legerősebb és legjobb versenysorozata" - jelentette ki a krakkói születésű Kubica, aki 2006-ban a BMW Sauber színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, és pályafutása egyetlen F1-es futamgyőzelmét is ennek a csapatnak a színeiben aratta a 2008-as Kanadai Nagydíjon. A BMW Sauber a mostani Alfa Romeo istálló jogelődje.

Kubica később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos ralibalesete után 2017-ben, tesztpilótaként tért vissza a Forma-1-be. Tavaly már teljes szezont teljesített a Williams színeiben, de csak egy pontot szerzett a 21 futamon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×