eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A bajnok amerikai Sofia Kenin sajtótájékoztatót tart, miután 4:6, 6:2, 6:2 arányban legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben 2020. február 1-jén
Nyitókép: MTI/AP/Andy Brownbill

Most a "keninizmus" hódít a teniszben

Új csillaga van a női tenisznek: Sofia Kenin. Serena Williams – még a múlt évezredbeli – berobbanása óta ő a legfiatalabb amerikai női Grand Slam-győztes. A 21 éves játékos szombaton hátrányból fordítva győzte le Garbiñe Muguruzát.

Sofia Kenin, akit a tenisz világában leginkább Sonyának becéznek, Oroszországban született, mint Marija Sarapova. Az a játékos, aki legutóbb tudott nyerni ilyen fiatalon Melbourne-ben, még 2008-ban. Ám Kenin még járni sem tudott, amikor már családjával elhagyta Moszkvát, s New Yorkba költözött. Hamar sztár lett – gyereksztár, aki gyakran szerepelt a tévében.

Gyaníthatóan azért a tenisz számára az igazi. A mostani Australian Open előtt egyszer sem jutott túl egy GS-tornán a harmadik fordulón, de már tavaly is sejtette, hogy az idei az ő éve lehet: a WTA-nál ő kapta meg a legtöbbet fejlődő játékosnak járó díjat. Hétfőtől már hetedik lesz a világranglistán.

Vitathatatlan, hogy Ausztráliában kitűnően játszott, de az is tény, hogy nem volt szerencsétlen a sorsolása sem. Csupán egy kiemelt került az útjába, igaz, az az első kiemelt volt. Az első három fordulóban az olasz Martina Trevisant, a másodikban az amerikai Ann Lit, a harmadikban Csang Suajt verte meg. Először a negyedik fordulóban veszített szettet, az amerikai csodagyerek, Cori Gauff ellen, de aztán fordított. A legjobb nyolc között a tunéziai Unsz Dzsábírt is két játszmában verte meg. A legnagyobb bravúr az elődöntőbeli siker volt: a világranglista-első Ashleigh Barty elleni diadal. Utána jött a Muguruza elleni döntő, 4:6, 6:2, 6:2. Mindössze két szettet veszítve lett bajnok.

Jellemző a női mezőny kiegyensúlyozottságára, hogy a legutóbbi tizenkét Grand Slam-tornából nyolcat olyan játékos nyert meg, aki erre korábban soha nem volt képes.

Sofia Kenin mostani formája azt ígéri, hogy ő nem ragad meg az egyszeres győztesek között.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×