eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az amerikai Sofia Kenin megcsókolja a bajnoki trófeát, miután 4:6, 6:2, 6:2 arányban legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben 2020. február 1-jén
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Lukas Coch

Kenin lett Melbourne bajnoka

Az amerikai Sofia Kenin nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a döntőben 4:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát.

A 21 éves, moszkvai születésű Kenin tavaly három tornagyőzelemmel robbant be a legjobbak közé, Grand Slam-tornákon viszont első fináléjára készült, miután előzőleg még a nyolc közé sem jutott. A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes (2016 Roland Garros, 2017 Wimbledon) Muguruza negyedik GS-döntőjét játszotta, az Australian Openen az eddigi legjobb szereplése a negyeddöntő volt 2017-ben. Az idén nem a legjobb előjelekkel érkezett meg Melbourne-be, mivel a felvezető hobarti torna negyeddöntőjétől vírusfertőzés miatt visszalépett, és az évnyitó GS-verseny első fordulójában 0:5-nél ápolást kért kimerültség miatt - ehhez képest a folytatásban már csak egy szettet vesztett a döntőig.

Kenin és Muguruza korábban egyszer, tavaly Pekingben találkozott, akkor az amerikai három szettben (6:0, 2:6, 6:2) győzött.

A szombati csatában a 26 éves spanyol nyugodott meg először, 1:1-nél elvette ellenfele adogatását, és a kiélezett küzdelmet jelzi, hogy a kilencedik gémben már tíz bréklabdánál tartottak a felek. Végül a venezuelai születésű Muguruza 5:4-nél, 52 perc elteltével kiszerválta a nyitójátszmát.

A folytatásban a spanyolok volt világelsője egyre inkább fáradni látszott, miközben Kenin remekül mozgatta őt az alapvonalról, rendre ő nyerte a hosszú labdameneteket, és 32 perc alatt kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Muguruza már főként csak az első szerváiban bízhatott, míg riválisa ekkor is sokkal stabilabban ütött és frissebben mozgott, így végül 2 óra 3 perc elteltével ő ünnepelhetett.

Kenin pályafutása negyedik serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 4,1 millió ausztrál dollárt (853 millió forint) kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×