INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

tokió

olimpia

magyar olimpiai bizottság

vékássy bálint

kvalifikáció

Vékássy Bálint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára a MOB 100 nappal a phjongcshangi téli olimpia előtt címmel tartott budapesti sajtótájékoztatóján 2017. október 30-án.

Fél év az olimpiáig: a MOB-nál nincs lazítás

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Pontosan fél év múlva kezdődik a tokiói olimpia. A kvalifikációs időszak még tart, de a Magyar Olimpiai Bizottságnak már most számos előkészítő feladata van – jelezte az InfoRádiónak Vékássy Bálint főtitkár.

Az elkövetkezendő napok, hetek legfontosabb teendői egyértelműen a repülőjegyek lefoglalása – fogalmazott a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Vékássy Bálint szerint amiatt, hogy nem charter, hanem menetrend szerinti járatokkal utaznak Tokióba – elsősorban az időeltolódás és pénzügyi megfontolások miatt –, sokkal jobban ki tudják elégíteni az egyéni sportági igényeket is. Miután a döntés megszületett, most az elsődleges az, hogy mindenki számára megtalálják azt a járatot, amellyel a legmegfelelőbb időben tud kiutazni az olimpia helyszínére.

Bár sok kvóta sorsa még nem dőlt, el a MOB optimista szcenárióval tervez, és igyekszenek minél több csoportos repülőjegyet lefoglalni, ezeknek a lemondási feltétele valamelyest kedvezőbbek, hogy nehogy egy sportoló, vagy csapat úgy járjon, hogy nem tud a kívánt időben elutazni – tette hozzá a szakember.

A Magyar Olimpiai Bizottság ritkább esetekben, de tart szakszövetségi tájékoztatókat is, ezek rendszerint egyirányúak és általánosságban szolgálnak felvilágosítással, ugyanakkor a kiutazással kapcsolatban fontosabbnak tartják a személyes egyeztetést a szövetségi vezetőkkel, ahol a legapróbb részletekig megbeszélhetik az egyéni igényeket. Például, hogy melyik légitársaságot részesítik előnyben, hiszen a sportlövőknek mások a szempontjaik a fegyverutaztatás miatt, mint mondjuk az úszóknak – magyarázta Vékássy Bálint.

A főtitkár az InfoRádiónak nyilatkozva arra is kitért, hogy

a nyári játékokat megelőző utolsó helyszíni szemlét februárban tartják.

Két napot fognak kinn tölteni, és első alkalommal járhatják majd be az olimpiai falu azon részét, ahol majd a magyar delegáció fog lakni.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Vékássy Bálint
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018