eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin
Babos Tímea az amerikai Cori Gauff ellen játszik az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének második fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2019. augusztus 29-én. Babos három játszmában kikapott 15 éves ellenfelétől.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Babos Tímea Ausztráliából: az állatokat féltik, a teniszezőket nem

Párosvilágbajnok teniszezőnk szerint hiba volt engedni az évnyitó Grand Slam megrendezését, de most már ez van, a sportolók pályára fognak lépni, ha tudnak, hiszen ebből élnek.

Mondhatni, a legilletékesebb magyar szólalt meg az ausztráliai szmoghelyzettel kapcsolatban: az ottani évnyitó tenisz Grand Slamen szereplő magyar párosvilágbajnokkal a vg.hu portálon hallható interjú, amelyben elmondja, alig lehet levegőt kapni a verseny helyszínén a kontinensen hetek óta tomboló bozóttüzek miatt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden a szlovén Dalila Jakupovic egy köhögési roham után letérdelt a pályán, majd miután lekísérték, jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. A selejtező egyik magyar érdekeltje, Bondár Anna mindössze 19 percet töltött a pályán szerdán, amikor 2:2-es állásnál a rossz levegő miatt félbeszakították a cseh Barbora Krejcikova elleni találkozóját.

Babos Tímea a portálnak elmondta, a szél a bozóttüzek irányából Melbourne felé fordult, nagy füstöt hozva magával.

Közben már esni kezdett a térségben, ami valamicskét enyhített is a helyzeten, de az időjárás nagyon hektikus, az eső a 36 fok után 18 fokot hozott oda.

"Óriási hiba volt, hogy két nappal ezelőtt elindították a selejtezőket,

hiszen rengeteg idő lenne lebonyolítani ezt. Nem kellett volna, nagyon sok játékos szenved. Én tegnap edzettem, és én is éreztem a levegő rossz minőségét, nem volt könnyű lélegezni. A meccsstressz és a meleg hatására valószínűleg ez százszor rosszabb lehet" - fogalmazott a teniszező, aki egy érdekességre is felhívta a figyelmet:

egy lóversenyt a rossz levegő miatt eltöröltek.

Babos Tímea szerint az Australian Opennel kapcsolatban ez kizárt. A többszörös Grand Slam-bajnok magyar hangsúlyozta, hogy ez egy Grand Slam torna, így mindenki játszani akar, ugyanis itt tudnak a játékosok pénzt keresni és nagy eredményeket elérni.

Hozzátette: sajnálatos, hogy így indul az év, az Ausztrál Teniszszövetség tudja, hogy hibázott, de már nincs mit tenni.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×