INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

úszó-ob

hosszú katinka

csúcs

Tíz arany két ezüst Hosszú Katinka mérlege

Infostart

A verseny elején sorra dőltek az országos csúcsok, Bohus Richárd például húsz percen belül előbb a száz, majd az ötven hát rekordját is megjavította, míg a kettő között Késely Ajna 1500 gyorson úszta minden idők legjobbját. Hosszú Katinka aranytriplája ezúttal elmaradt.Az egyesületek pontversenyét a zárónapon négy elsőséget is begyűjtő Győri Úszó Klub nyerte meg.

Speciális rekordot állított fel Bohus Richárd: két egyéni hátúszó-szám csúcsát még nemigen döntötték meg a múltban húsz perc leforgása alatt. A BVSC versenyzőjének ez sikerült: a vegyesváltó első embereként a 100 háton adta át saját legjobb idejét a múltnak (maga a váltó is új rekorddal nyert aztán), később pedig az 50 hát döntőjében is megcselekedte ugyanezt.

Szintén minden idők hazai legjobbját produkálta

Késely Ajna, aki Hosszú Katinka csúcsát adta át a múltnak 1500 gyorson,

és kis híján harcba szállt 1550 méteren is, mivel az elvi célbaérés után ugyanazzal a lendülettel folytatta, míg végül ráébredt, hogy végére ért a távnak.

Hosszú Katinkát Szurovcsák Ivett le tudta győzni 50 mellen, Jakabos Zsuzsanna pedig 200 gyorson. Ugyabnakkor száz pillangón ő volt a legjobb, így szombati teljesítménye két ezüst és egy arany.

Milák Kristóf simán megnyerte a száz pillangót, ugyanakkor kétszáz gyorson a mezőny érkezett be, ezen a távon Kozma Dominik parádézott. Száz pillangón egyébként ismét kőkemény volt a verseny, Milák mögött Szabó Szebasztián és Cseh László érkezett érmesként.

A viadalt újabb két győri váltósiker zárta: sprintereik mindkét 4x50-es gyorsváltót megnyerték, plusz a nap elején a női vegyesváltót is, így összesen tizenkettőből nyolc aranyat gyűjtöttek a váltókban.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018