eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György
Olekszandr Zubkov (b), a Ferencváros második góljának szerzője (j2) ünnepel csapattársaival, Danilo Ihnatenkóval és Ihor Haratyinnal a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a bolgár Ludogorec ellen játszott mérkőzésen Budapesten, Groupama Arénában 2019. július 10-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyszerű a Fradi-képlet: győzni kell

Ma este a Ferencváros Razgradban zárja az Európa-liga csoportkörét. A képlet egyszerű, akár egy döntőben: a Fradi továbbjut, ha nyer. Ha nem tud győzni, kiesik.

Magyar klubcsapat az európai kupaporondon bevezetett csoportkörrendszer megteremtése óta még soha nem ért el olyan sikert, amilyenre a zöld-fehéreknek most lehetőségük van: sem hajdanán Novák Dezső gárdája a BL-ben, sem a zöld-fehérek következő generációja az UEFA-kupában, sem a DVSC a BL-, majd az UEFA-kupa-selejtezőjében, sem pedig kétszer a Vidi az Európa-ligában nem érte el a tavaszi folytatást.

Szergej Rebrov alakulata ezt teljesítheti, ha győz a Ludogorec ellen Razgradban. Ahogyan nyert már a nyáron is ugyanott, igaz, a Ludogorec legutóbbi budapesti fellépése azt sugallja, nagy a különbség a bolgár bajnok nyári és őszi formája között.

Mindazonáltal a Ludogorec nem sebezhetetlen pályaválasztóként: nem csupán nyáron a Ferencvárostól kapott ki, hanem aztán nemrégiben az Espanyoltól is. A Fradi ellenben idegenben jobban szerepelt eddig, mint a Groupama Arénában, a nyár közepén indult nemzetközi menetelés során még egyetlen vereséget sem szenvedett.

A bolgár csapat továbbra is uralja hazája bajnokságát, még veretlen az idényben, de a legutóbbi két fordulóban nyeretlen maradt, nagyjából hasonló a mérlege, mint a magyar bajnoknak. A hétvégén otthon játszott döntelten a Cserno Moréval.

„Ebben a kiélezett helyzetben mindkét félnek mentálisan és csapatként is helyt kell állnia. Nem túl jó, hogy eddig egyetlen magyar csapat sem élte túl a csoportkört. De nem szeretnék nyomást helyezni a játékosokra, ennek megfelelően azt mondtam nekik, hogy ezt ne nyomásként éljék meg, hanem motivációként, hogy történelmet írhatnak” – mondta az ukrán vezetőedző a Ferencváros ma este 21 órakor kezdődő mérkőzéséről, amelyet a Sport1 közvetít.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×