eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.
Nyitókép: MTI Fotó

Vb-2023: bízik a megegyezésben Karácsony Gergellyel a Magyar Atlétikai Szövetség

A magyar atlétikasport megérdemli, hogy saját otthona legyen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyulai Márton, az Európai Atlétikai Szövetség tanácsának tagja, a magyar szövetség elnökségi tagja. Szerinte a 2023-as világbajnokság helyszínének megépülésével együtt annak környéke is megújulna.

A világbajnokságon túl is fontos lenne, hogy önálló központja legyen a sportágnak - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyulai Márton, az európai és a magyar szövetség vezetésének tagja.

"Egy rendezvényhelyszín, egy álomszép, hatalmas stadion nem oldja meg a magyar atlétika problémáit, nem lesz attól jobb. A magyar atlétikának egy olyan otthonra van szüksége, amit minden nap lehet használni, ahol lehet edzeni, felkészülni, ahol versenyeket lehet rendezni diákoknak, felnőtt sportolóknak, és ne kelljen attól félni, hogy más sportágak, rendezvények háttérbe szorítják az atlétikát."

Kifejtette, hogy a beruházás nem egyenlő egy stadion építésével.

"Az a telek, amin a létesítmény állna, nagyságrendileg 15 hektár. Ebből a 15 hektárból 12 közösségi tér, ebből majdnem 8 zöldfelület, az egész terület fele, parkosításról beszélünk.

A maradék részeken ott lenne egy olyan atlétikai stadion, amelyet a világbajnokság után visszarendeznének, a mobil lelátókat elvinnénk, és maradna a egy 15 ezer néző befogadására alkalmas stadion."

Gyulai Márton jelezte, hogy a témában kezdeményeztek találkozót az új főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel. A sportvezető bízik a megoldásban, ugyanakkor jelezte, hogy

a 2023-as vb lemondása igen súlyos következményekkel járna.

"Minden esély megvan arra, hogy megtaláljuk a közös nevezőt a főpolgármester úrral, illetve a közgyűléssel. Ha valamilyen, számomra érthetetlen okból az a döntés születne, hogy a főváros nem kér a világ egyik legvonzóbb és gazdaságilag leginkább vonzó eseményéből, akkor az a legkisebb, hogy a nemzetközi szövetség milyen kártérítési igénnyel lépne föl a szerződésük alapján. Meggyőződésem, hogy ez nem csak az atlétikára nézve lenne egy hátrányos döntés, hanem Budapestre és az országra is, további nemzetközi eseményekre pályázás esetében.

Egészen biztos vagyok benne, hogy hátrébb sorolnának minket."

Gyulai Márton hozzátette, hogy a magyar atlétika és a teljes sportélet mellett a nemzetközi szövetség is erősen megsínylené, ha Budapest visszalépne.

Alább megtekintheti a teljes beszélgetést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×