eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.
Nyitókép: -

Országos mozgalom indult a budapesti atlétikai vb "megmentéséért"

A Karácsony Gergely által meghirdetett fővárosi "stadionstop" veszélybe sodorhat két budapesti sportvilágeseményt is - vélekednek a csatlakozók. Az atlétikarajongó sportközgazdász viszont azt mondja, aki vb-t szeretne, adja bele a pénzét a rendezésbe.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester a kampányban budapesti stadionépítési stopra tett ígéretet, megválasztása után pedig megerősítette, felül kell vizsgálni a 2022-es budapesti férfi kézilabda-Eb-re épülő kézilabdacsarnok, valamint a Csepel-sziget északi csúcsához tervezett, a 2023-as atlétikai világbajnokság otthonául szolgáló atlétikai stadion ügyét. Utóbbi létesítmény ügyében a Kúria október vége felé már ki is mondta, lehet népszavazás a stadionépítésről. Fürjes Balázs fejlesztési államtitkár közben a Magyar Nemzetnek is megerősítette: a Fővárosi Közgyűlésnek joga lehet leállítani a nagyberuházásokat.

Több sem kellett az érintett élsportolóknak, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó vezetésével kampány indult - már most - a stadion megmentéséért. A sportoló válogatott társainak arcképével a Facebookon állt ki a vb-rendezés és az ezt lehetővé tévő stadionépítés mellett, és felszólította Karácsony Gergelyt, foglaljon állást az ügyben, támogatja-e a már elnyert világversenyek megrendezését.

Baji Balázs kezdeményezése mellett Márton Anita fedett pályás világbajnok súlylökő és a sportági szakszövetség is kiállt.

A párbeszédbe Dénes Ferenc sportközgazdász is beszállt, aki szintén a Facebookon nyilvánult meg az ügyben, mondván, "jelenlegi ismereteink, pontosabban sejtéseink szerint a világbajnokság infrastruktúráját és rendezését 98%-ban azok az adófizetők fogják állni, akiknek túlnyomó többsége semmilyen/csekély mértékben fog részesedni a rendezvény előnyeiből, annál inkább a költségeiből/hátrányaiból". Maga az atlétikai versenyek lelkes szurkolójaként hozzátette, "mindenki, aki lájkolja a petíciót, ezzel egyidejűleg vállalja azt, hogy egy éven keresztül havonta 10.000 forinttal támogatja az előkészületeket és a rendezést. Aki megosztja a posztot, az fizessen 20.000 forint/hó összeget. A forrásgyűjtés legyen nyilvános és átlátható, menedzselését bízzuk a Magyar Atlétikai Szövetségre, jó kezekben lesz".

Hozzátette még, ha beindul ez a fajta civil támogatási rendszer, maga is csatlakozni fog.

Szintén sportágon kívüli, de neves megszólalója lett az ügynek a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, aki tudja már, milyen élmény vb-t nyerni hazai közönség előtt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×