INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

hosszú katinka

stadion

karácsony gergely

atlétika-vb

atlétika

baji balázs

népszavazás

A Budapest 2024 által 2017. január 4-én közölt legfrissebb aktuális látványterv az Olimpiai Parkról az esetleges 2024-es budapesti olimpia egyik helyszínéről, amely a IX., X. és XXI. kerületekben, a Kvassay-zsilip térségében található, elöl középen az Olimpiai Atlétikai Stadion, balról az olimpiai falu. A látványtervet a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette. A 2024-es olimpia rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án, Limában dönt a helyszínről.

Országos mozgalom indult a budapesti atlétikai vb "megmentéséért"

Infostart

A Karácsony Gergely által meghirdetett fővárosi "stadionstop" veszélybe sodorhat két budapesti sportvilágeseményt is - vélekednek a csatlakozók. Az atlétikarajongó sportközgazdász viszont azt mondja, aki vb-t szeretne, adja bele a pénzét a rendezésbe.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester a kampányban budapesti stadionépítési stopra tett ígéretet, megválasztása után pedig megerősítette, felül kell vizsgálni a 2022-es budapesti férfi kézilabda-Eb-re épülő kézilabdacsarnok, valamint a Csepel-sziget északi csúcsához tervezett, a 2023-as atlétikai világbajnokság otthonául szolgáló atlétikai stadion ügyét. Utóbbi létesítmény ügyében a Kúria október vége felé már ki is mondta, lehet népszavazás a stadionépítésről. Fürjes Balázs fejlesztési államtitkár közben a Magyar Nemzetnek is megerősítette: a Fővárosi Közgyűlésnek joga lehet leállítani a nagyberuházásokat.

Több sem kellett az érintett élsportolóknak, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó vezetésével kampány indult - már most - a stadion megmentéséért. A sportoló válogatott társainak arcképével a Facebookon állt ki a vb-rendezés és az ezt lehetővé tévő stadionépítés mellett, és felszólította Karácsony Gergelyt, foglaljon állást az ügyben, támogatja-e a már elnyert világversenyek megrendezését.

Baji Balázs kezdeményezése mellett Márton Anita fedett pályás világbajnok súlylökő és a sportági szakszövetség is kiállt.

A párbeszédbe Dénes Ferenc sportközgazdász is beszállt, aki szintén a Facebookon nyilvánult meg az ügyben, mondván, "jelenlegi ismereteink, pontosabban sejtéseink szerint a világbajnokság infrastruktúráját és rendezését 98%-ban azok az adófizetők fogják állni, akiknek túlnyomó többsége semmilyen/csekély mértékben fog részesedni a rendezvény előnyeiből, annál inkább a költségeiből/hátrányaiból". Maga az atlétikai versenyek lelkes szurkolójaként hozzátette, "mindenki, aki lájkolja a petíciót, ezzel egyidejűleg vállalja azt, hogy egy éven keresztül havonta 10.000 forinttal támogatja az előkészületeket és a rendezést. Aki megosztja a posztot, az fizessen 20.000 forint/hó összeget. A forrásgyűjtés legyen nyilvános és átlátható, menedzselését bízzuk a Magyar Atlétikai Szövetségre, jó kezekben lesz".

Hozzátette még, ha beindul ez a fajta civil támogatási rendszer, maga is csatlakozni fog.

Szintén sportágon kívüli, de neves megszólalója lett az ügynek a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, aki tudja már, milyen élmény vb-t nyerni hazai közönség előtt.

Nyitókép: -
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018