eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sigér Dávid, Németh Krisztián, Nagy Ádám, Vida Máté, Willi Orbán és Feczesin Róbert (b-j), a magyar csapat tagjai a válogatott edzésén a Horvátország elleni mérkőzés előtti napon a spliti Poljud Stadionban 2019. október 9-én. Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott október 10-én este a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rossi: ha ki is kapunk, nem mindegy, hogy hogyan

A magyar szövetségi kapitány a hiányzók miatti nehéz helyzetről, valamint az ő pótlásukról is beszélt a csütörtöki, horvátok elleni mérkőzés kapcsán. Zlatko Dalic felidézte: Budapesten kiderült, hogy ha nem koncentrálnak eléggé, azt kihasználják a magyarok.

Marco Rossi szövetségi kapitány azt hangsúlyozta, hogy a horvát labdarúgó-válogatott papíron erősebb a magyarnál, így benne van, hogy csapata kikap a csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, de kiemelte, ha ez be is következik, korántsem mindegy, miként.

"A világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfelünk, amely nyolcadik a világranglistán, míg a magyar csapat az ötvenedik. Hazai pályán ennek ellenére sikerült meglepni őket márciusban, de korántsem biztos, hogy ez ismét összejön. Ha ki is kapunk, annak módját mi választhatjuk meg, nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni" - fogalmazott az olasz szakvezető.

Rossi szerint a meccs képét alapvetően határozza majd meg, hogy a magyar válogatott meg tudja-e tartani a labdát, mert ha nem, akkor védekezésre kényszerül majd, ellenkező esetben viszont csapata képes lesz a támadásvezetésre, amellyel problémát is okozhat az esélyesebb ellenfélnek.

"Nehéz helyzetben vagyunk, sok játékosunk hiányzik sérülés vagy eltiltás miatt, négy futballistára nem számíthatok azok közül, akik pályára léptek a márciusi bravúros győzelem alkalmával, ebből három középpályás" - utalt arra Rossi, hogy az eltiltott védő, Baráth Botond mellett a sárga lapjai miatt hiányzó Nagy Ádámra, továbbá a sérült Pátkai Mátéra és Szoboszlai Dominikre sem számíthat.

A szakember úgy vélte, szervezettséggel, önbizalommal és kellő motivációval pótolhatóak a hiányzók, de hogy ez sikerül-e, csak csütörtökön a pályán derül ki.

"Olyan bátran kell játszani, mint Budapesten. Fontos, hogy agresszíven védekezzünk, hasonló lesz a taktikánk, de nem lesz könnyű dolgunk, mert fantasztikus játékosai vannak a horvátoknak" - fogalmazott Gulácsi Péter, aki szerint a jó védekezés mellett kulcsfontosságú lesz, hogy a néhány lehetőséget viszont kíméletlenül ki kell használnia a csapatnak.

Az RB Leipzig kapusa kifejtette, húszévesen a legjobb csapat ellen akart játszani, ma viszont már semmi nem érdekli, csak a győzelem, teljesen mindegy számára, hogy egyszer, vagy tízszer kell ehhez védenie.

"Itt pontokról és kijutásról van szó" - jelentette ki a Bundesliga legjobb hálóőrének választott Gulácsi, aki hozzátette, nem aggódik a hiányzók miatt, mert előtte tapasztalt védők játszanak majd, akik régóta a nemzeti együttes tagjai. "A bravúrhoz közel tökéletes teljesítmény kell" - fűzte hozzá.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A nemzeti együttes hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből - melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja - az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

"A magyarok megmutaták az erejüket"

Zlatko Dalic szövetségi kapitány és Luka Modric csapatkapitány is nagy tisztelettel beszélt a horvát labdarúgó-válogatott csütörtöki Eb-selejtezős ellenfeléről, a magyar csapatról.

"Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mint Wales és Szlovákia ellen, mert akkor általában jól is végződik. A magyar csapat megmutatta erejét Budapesten, bebizonyította, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor azt megbünteti" - mondta a Real Madrid aranylabdás játékmestere, aki kijelentette, mindenképpen nyerni akarnak, mert csak győzelemmel várhatnák megnyugtató pozícióból a hátralévő két mérkőzésüket.

A 34 éves futballista szerint a csoportból minden rivális ellen nehéz volt futballozni, nem szeretné egyik ellenfelet sem kiemelni.

"Nagyon örülünk, hogy újra Splitben játszunk, legjobb emlékem innen egy másik Eb-selejtező, amikor Georgia ellen hátrányról sikerült fordítani a szurkolók bíztatásának is köszönhetően. Reméljük, csütörtökön is hasonló hangulat lesz" - utalt Modric a visszatérésre, ugyanis legutóbb 2015 nyarán léptek pályára a horvátok a Poljud Stadionban, ráadásul az akkori, olaszok elleni zárt kapus találkozó nem múlt el botrány nélkül, mivel akkor a vandálok horogkeresztet égettek a gyepszőnyegbe.

Modric kifejtette, sérülése már a múlté és hamarosan teljesen formába is lendül, reményei szerint a magyarok ellen is sikerül betalálnia, mint hétvégén a klubcsapatában. Hozzátette, nincs rajta nyomás, pozitívan áll a találkozóhoz. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják a közönséget és megszerezzék a győzelmet.

A szakvezető hangsúlyozta, nagyon tisztelik a magyarokat, de nem kíván az ellenfél hiányzóival foglalkozni, csak saját tanítványainak játéka érdekli.

"Jó atmoszférára számítok, de a legfontosabb, hogy ésszel játsszunk, ne szívvel. Éppen ezért a szurkolókat is arra kérem, ne legyenek türelmetlenek, ha nem szerzünk azonnal gólt, mivel türelmes játékot várok az együttestől" - fogalmazott Dalic, akinek különösen sokat jelent a spliti visszatérés, mert a helyi Hajdukban futballozott. A tréner reményei szerint csapata képes lesz erőt meríteni abból az atmoszférából, amit majd a közönség teremt.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A nemzeti együttes hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből - melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja - az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×