eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Kő-papír-olló országos bajnokság jön - komoly a tét

Keresik a kő-papír-olló magyar bajnokát, a hazai döntőt a Food Truck Show-n rendezik meg szeptember 7-én. A győztes a Stockholmi Európa-bajnokságon képviselheti Magyarországot, és ha jól szerepel, akár Las Vegasba is eljuthat a világbajnokságra.

Már a harmadik magyar kő-papír-olló bajnokságot rendezik a hagyományos kő-papír-olló szabályok alapján. Ez párharcokat jelent, melyeket 3, 5, 7 vagy 9 győzelemig játszhatnak a versenyzők, de erről a meccs előtt állapodnak meg. A csoport mérkőzéseken egyenes kieséses, majd a legjobb 32-ben vigaszágas rendszerben zajlik a verseny - tudta meg az Infostart.

A győztes utazhat szeptember 21-én az Európa-bajnokságra, melyet idén Stockholmban rendeznek meg. Amennyiben ott is jól teljesít, kijuthat a világbajnokságra Las Vegasba. A helyszínt adó Food Truck Showra a belépés a bajnokságon részvevőknek ingyenes. Emellett pedig megkóstolhatják a magyaros street foodokat is, amik többek között a hungarikumnak számító mangalicából készülnek.

Bővebb infó ITT.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×