eur:
395.42
usd:
371.91
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Tokmac Nguen, a Ferencváros (b) és Andro Svrljuga, a litván Suduva játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőinek 4. fordulójában játszott FK Suduva - Ferencváros első mérkőzésen a dél-litvániai Marijampoléban 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Mai előadás az Üllői úton: ki fog itt gólt lőni?

A Ferencváros – a Dinamo Zagreb elleni mérkőzést leszámítva – a legutóbbi tizenöt hazai bajnoki vagy nemzetközi kupamérkőzésén mindig olyan eredményt ért el, amely ma este elég lenne a litván bajnok Suduva ellen a továbbjutáshoz. De melyik arcát mutatja a zöld-fehér gárda?

A mai estétől függetlenül leszögezhető, hogy a Ferencváros sokkal jobb kupanyarat zár, mint az elmúlt években – ez nem volt nehéz –, ugyanakkor mindenkiben hiányérzet lesz, ha nem jut fel az Európa-liga főtáblájára. Az idei szezon is bizonyította, hogy a magyar klubok számára ez a járható út: a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló csapatnak van esélye eljutni az őszi szereplésig, mert ott van pótvizsga-lehetőség, egy erősebb ellenféllel szembeni kiesés után a második számú kupában még végig lehet menni az úton.

Az Európa-liga, illetve elődje, az UEFA-kupa csoportkörös rendszerének bevezetése óta először lehet két egymást követő évben magyar a főtáblán – ehhez

ma a Ferencvárosnak meg kell tennie az utolsó lépést a litvánok ellen.

A Suduva nem lebecsülendő ellenfél (sorozatban harmadszor van a playoff körben, az előző fordulóban kétszer is megverte a Maccabi Tel-Avivot), de vitathatatlanul a leggyengébb azok a csapatok közül, amelyeket a Ferencváros kaphatott volna ebben a szakaszban. Az idegenbeli 0-0 után a zöld-fehérek bármilyen különbségű győzelemmel továbbjutnak, ellenben döntetlen esetén csak akkor, ha nem kapnak gólt és megnyerik utána a tizenegyespárbajt.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője agresszív támadójátékot ígér, futballistái egytől egyig fogadkoznak, tisztában vannak azzal, hogy nagy lehetőség előtt állnak. Ugyanakkor a csapat teljesítménye a zágrábi mérkőzés óta nem megnyugtató,

igazán jó támadójátékot pedig legutóbb még a selejtező első fordulójában, a Ludogorec ellen mutatott,

függetlenül attól, hogy az azóta már elküldött-elengedett Davide Lanzafame vezérletével aztán a Vallettát is megverte itthon.

Már csak az idősebbek emlékeznek a hazai szocializmus egyik szelepének számító Mikroszkóp Színpad nevezetes műsorára, amely a Ki fog itt gólt lőni? címet viselte.

Alkalmasint ez a ma este nyolc órakor kezdődő találkozó (tv: M4) előtt is a kérdés, most a Ferencvárosban.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×