eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Az amerikai Cori Gauff, miután győzött a honfitársnője, Venus Williams ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Londonban 2019 július 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Babos Tímea és a hollywoodi mesét író csodagyerek

Egy tizenöt éves amerikai csodagyerek ellen érheti el Babos Tímea eddigi pályafutása legnagyobb egyes sikerét a Grand Slam-tornákon: ha nyer, először jut a harmadik fordulóba.

Babos Tímea az utóbbi hónapokban nem játszott jól egyesben, s kicsúszott az első százból a világranglistán, de az idei US Openen a selejtezőből felkerült a főtáblára. Ott pedig nyert, mégpedig a spanyol Carla Suárez Navarro ellen. A spanyol sérülés miatt feladta a meccset, de a magyar éljátékos addigra már biztosan vezetett.

Babos következő ellenfele a mindössze 15 éves, 2004. március 13-án született csodagyerek, a floridai Cori Gauff lesz. A Williams nővérek bűvöletében felnövő Gauff édesapja kosárlabdázó, édesanyja atléta volt, egyetemi szinten. Kislányuk eddigi élete első felét Atlantában töltötte, 2009-ben ott látta a televízióban Serena Williams győzelmét az Australian Openen, akkor határozta el, hogy teniszező akar lenni. Bár szülői indíttatásra több más sportágba is belekóstolt, a jelek szerint kiváló döntésnek bizonyult, hogy a fehér sportot választotta.

Juniorként világranglista-vezető volt, 2017-ben döntőt játszott a US Openen (kikapott a nála három évvel idősebb Amanda Anisimovától), tavaly óta a profik között játszik, már vagy még, de 140. a világranglistán.

Gyorsan nagyon népszerű lett az Egyesült Államokban, ahol szeretik a meseszerű történeteket, az övé pedig az.

Életében először az idei wimbledoni tornán tudott a főtáblára kerülni, s rögtön három meccset nyert. Nála fiatalabb teniszező még játszott a főtáblán a nyílt érában. Megverte egyik példaképét, Venus Williamst, aki – mindenfajta udvariatlanság nélkül állítható – a kora alapján az édesanyja is lehetne, 24 évvel idősebb nála. Utána legyőzte Magdaléna Rybárikovát, majd Polona Hercogot, s csak a negyedik fordulóban búcsúzott a világelső és későbbi győztes román Simona Halep ellen. Az Egyesült Államokban a tornát közvetítő ESPN csatorna szerint

minden mérkőzésnapján az ő meccsét nézték a legtöbben.

Azóta játszott már magyar játékos ellen, a washingtoni torna páros döntőjében, ahol Caty McNally oldalán legyőzte a Stollár Fanny, Maria Sánchez kettőst.

New Yorkban a főtábla első fordulójában a világranglistán 64. orosz Anasztaszija Potapovával játszott, az első szettet elveszítette 6:3-ra, majd 6:2, 6:4-gyel fordított. Csütörtökön, magyar idő szerint délután ötkor játszik majd Babos Tímeával.

A győztesre vár még egy bónusz: ha csak nem történik valami csoda, a következő fordulóban az első helyen kiemelt címvédővel, Oszaka Naomival játszhat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×