eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiss Gergely, a Millennium csapatnéven induló magyar válogatott játékosa (b) és a török Turgut Kabaca a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Galatasaray SK mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Nem akármilyen meccsen ér véget Kiss Gergely 35 éves pályafutása

A 2000-es magyar-orosz olimpiai döntő "visszavágóján" ugrik medencébe a Duna Arénában pénteken, majd szombaton jön a jutalomjáték.

Pénteken és szombaton kétnapos vízilabda-fesztivált rendeznek a Duna Arénában, melynek keretében a "újrajátsszák" a 2000-es sydneyi olimpia magyar-orosz döntőjét, illetve elbúcsúztatják az utolsó, még aktív háromszoros ötkarikás győztes Kiss Gergelyt.

A keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy mindkét nap a délelőtti programban utánpótlás-mérkőzéseket rendeznek. Pénteken 18 órától a magyar női felnőtt- és az Universiade-válogatott összecsapása vezeti fel az egyik csúcspontot:

19 órától levetítik a 19 évvel ezelőtti, 13-6-os magyar sikerrel végződött finálét, 20 órától pedig a két csapat ugrik vízbe. Magyar részről a Millennium Mastersben 34 olimpiai és 14 világbajnoki aranyérem tulajdonosa száll majd medencébe.

A fesztivál szombati napján 17.30 és 18.45 között közönségtalálkozó keretében ünnepelhetnek a szurkolók Kemény Dénes olimpiai bajnok tanítványaival, majd újra a világbajnoki negyedik női válogatott következik, Bíró Attila együttese a kínaiakkal találkozik.

Este 20 órától kezdődik Kiss Gergely búcsúmérkőzése, itt a Millennium Masters játszik majd az Óázis nevű, világ- és Európa-bajnok masters csapattal.

Kiss Gergely elárulta, 35 éves pályafutásának végéhez ér most, ez ugyanakkor a rendszerezett formára igaz, azaz nem fog már minden bajnokira elutazni, azonban ha a Honvédnak szüksége van a játékára, akkor még bevethető lesz.

A sajtótájékoztatón részt vett a Millennium Masters két tagja, Märcz Tamás, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, illetve a kapus Gergely István, aki jelenleg a Honvéd ügyvezető elnöke. Előbbi elmondta, a hetedik kerületben együtt nőtt fel a nála három évvel fiatalabb Kiss Gergellyel, akit már vízilabdás pályafutása előtt ismert, majd évekig ellenfelek voltak klubszinten, mielőtt a válogatottban együtt játszottak.

Gergely István hangsúlyozta, mielőtt nem kerültek azonos csapatba, sokszor csak azt érezte, hogy asszisztál Kiss Gergely lövéseinél.

"Egy hálóőrnek nem mindig a kapusok a példaképük, nekem, amikor hátul nem ment mondjuk annyira, mindig ő belé kapaszkodtam, tudtam, hogy elöl majd vinni tudja a hátán a csapatot. A méretei mellett az emberi nagyságát is ki kell emelni, hiszen nincs olyan ember, aki nem szereti őt"

- nyilatkozta Gergely István.

Kiss Gergely már az 1998-as perthi világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottban is ott volt, a három olimpiai bajnoki címe mellett 2003-ban Barcelonában világbajnok lett, 1997-ben és 1999-ben pedig Európa-bajnok.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×