eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
London, 2017. március 7.Antonio Conte, az angol Chelsea labdarúgócsapat olasz vezetőedzője az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott West Ham United elleni mérkőzésen a London Stadionban 2017. március 6-án. A Chelsea 2-1-re győzött. (MTI/EPA/Hannah McKay)
Nyitókép: MTI/EPA/Hannah McKay

Így csapott le Milánóra a szelíd óriás

Tökéletes rajtot vett az „új” Inter az olasz bajnokság hétfői mérkőzésén. Antonio Conte csapata 4-0-ra kiütötte a Leccét. A sztáredző így ünnepelte a mérkőzés hősét: „Ezért vettük meg Lukakut.” Mutatjuk a gólokat.

Handanovic – D’Ambrosio, Ranocchia, Skriniar – Candreva, Vecino (Barella, 65), Brozovic – Sensi (Gagliardini, 72), Asamoah – Lautaro Martinez (Politano, 78), R. Lukaku. Így kezdett az előző öt évben az első három köze egyszer sem beférő milánói fekete-kék sereg. Romelu Lukaku játszott, ellenben az új szerzemények közül például a sérült Diego Godin nem. Nem volt a keretben Mauro Icardi sem, akiről – ellentétben a múlt héttel – az Inter azt emlegeti, hogy el fogja adni. Már egy hete sincsen rá. A középcsatár felesége és ügynöke Wanda Nara azt állítja, ők mindenképpen maradni akarnak.

A mérkőzés nagyjából az első félidő közepén eldőlt, előbb a vb-ezüstérmes horvát Brozovic, majd Sensi is gólt szerzett. A hatvanadik percben Lukaku megszerezte első „olasz” gólját, majd Candreva állította be a végeredményt. Az olasz sajtó szerint utóbbi évek óta nem játszott ilyen jól.

Az Inter nagyon jól kezdett, Conte dicsérte a játékosait. Lukakut gentle giantnek, szelíd óriásnak nevezte – ez az olasz futballban nagyobb dicséret, mint amilyennek a fordítás alapján tűnhet: az ötvenes évek végén ez volt a beceneve az olasz futball első brit sztárjának, a Juventust erősítő John Charlesnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×