eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az amerikai Serena Williams honfitársa, Alison Riske ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében 2019. július 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Serena Williams gyorsan dűlőre vitte a dolgot

Simona Halep után Serena Williams jutott be másodikként a női egyes szombati döntőjébe a wimbledoni teniszbajnokságon. Amíg a román játékos pályafutása során először játszhat finálét a füves pályás Grand Slam-tornán, addig az amerikai sztár immár 11. alkalommal szállhat harcba a végső győzelemért.

A tavaly is döntős, 37 éves Williams a nála négy esztendővel fiatalabb cseh Barbora Strycovával csapott össze a csütörtöki elődöntőben, a rivális karrierje során először szerepelhetett a legjobb négy között GS-tornán.

A 11. helyen kiemelt volt világelső végig remekül teniszezett, mindkét szettben kétszer brékelte a világranglistán 54. Strycovát, s alig több mint egy óra elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

Serena Williams egyesben eddig hétszer diadalmaskodott Wimbledonban (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), összesen pedig 23 Grand Slam-győzelemnél jár, s ha szombaton legyőzi Halepet, 24 elsőségével beállítja az ausztrál Margaret Court rekordját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×