eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Kiss Virág (j) és Studer Ágnes (b) a magyar, valamint Tugce Canitez (k) a török válogatott játékosa a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Törökország mérkőzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tét nélküli vereség a kosárlabda Eb-n

A csoportgyőztesként már negyeddöntős magyar válogatott tét nélküli mérkőzésen 59-58-ra kikapott Törökországtól vasárnap a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság harmadik fordulójában Nisben.

A találkozóra mindkét csapat nyugodtan készülhetett, mivel Székely Norbert együttese két győzelemmel már megnyerte a C jelű kvartettet, míg a törökök két vereséggel biztosan búcsúztak a csoportkör végén. A magyaroknál az eddig kevesebb lehetőséghez jutott játékosok is magabiztosan tartották meccsben a csapatot, s a kemény védekezésnek köszönhetően az ellenfél a második negyedben csak 8 pontig jutott. A nagyszünetben 26-27 volt az állás,

Fordulás után 11 ponttal elhúztak a törökök, ekkor Studer Ágnes vette vállaira az együttest, amely 47-41-re felzárkózott a 30. percre. Ezt követően újra nőtt a különbség, és noha Studerék nagyot küzdöttek az izgalmas hajrában, egyenlíteni már nem sikerült. A nemzeti csapat legjobbja Határ Bernadett lett 15 ponttal.

A magyar válogatott öt ponttal zárta a csoportküzdelmeket, és legközelebb csütörtökön a belgrádi negyeddöntőben lép pályára. Az ellenfél a lettországi A csoport másodikja vagy a B csoport harmadikja lesz, az a két gárda hétfőn csap össze a rigai nyolcaddöntőben.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×