eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Fucsovics Márton a svájci Stan Wawrinka ellen játszik az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Osztrák ellen törheti meg wimbledoni átkát Fucsovics

Fucsovics Márton a selejtezőből főtáblára került osztrák Dennis Novak ellen kezdi meg szereplését a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 50. magyar játékos ellenfele jelenleg 104. a rangsorban, de nem veszélytelen ellenfél: tavaly a harmadik fordulóig jutott az év harmadik Grand Slam-tornáján. Fucsovicsnak eddigi két indulása alkalmával még nem sikerült főtáblás mérkőzést nyernie az All England Clubban.

Amennyiben a 27 éves nyíregyházi játékos sikerrel veszi az első fordulót, a második körben a 12. helyen kiemelt, de inkább salakpályán eredményes olasz Fabio Fogninivel (10.), vagy az amerikai Frances Tiafoe-val (39.) találkozik.

A pénteki sorsoláson eldőlt, hogy a világranglistán második, azonban csak harmadik kiemelt Rafael Nadal Roger Federerrel került azonos ágra, s már a második fordulóban komoly próbatétel várhat rá: azzal az ausztrál Nick Kyrgiosszal csaphat össze a 64 között, aki 2014-ben hatalmas meglepetésre kiejtette a spanyol világsztárt a nyolcaddöntőben.

A világelső és címvédő szerb Novak Djokovicra már az első fordulóban nehéz feladat vár, mivel azzal a német Philip Kohlschreiberrel (57.) találkozik, akitől idén az Indian Wells-i szupertornán kikapott. A nyolcszoros bajnok Roger Federer az eddig komoly eredménnyel nem rendelkező dél-afrikai Lloyd Harrisszel kezd.

A női mezőnyben a világelső ausztrál Ashleigh Barty a kínai Cseng Szajszajjal (43.) mérkőzik, de már a harmadik fordulóban találkozhat a 2017-ben bajnok spanyol Garbine Muguruzával (27.). Ugyanerre az ágra sorsolták a szervezők a svájci Belinda Bencicet (13.), az egyéniben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, hétszeres wimbledoni bajnok, tavaly finalista amerikai Serena Williamset (11.), a 2004-ben győztes orosz Marija Sarapovát (80.) és a címvédő német Angelique Kerbert (5.) is. Közülük egyetlen játékos kerülhet elődöntőbe.

A második helyen kiemelt japán Oszaka Naomi - az US Open és az Australian Open címvédője - a kazah Julija Putyinceva (39.) ellen kezd, míg a mindössze 15 éves amerikai Cori Gauffnak (301.) - a profi érában a legfiatalabb játékosnak, aki a selejtezőből főtáblára küzdötte magát a wimbledoni teniszbajnokságon - teljesült az álma: a 39 éves Venus Williamsszel találkozik. A fiatal tehetség, aki tavaly megnyerte a Roland Garrost a juniorok között, csütörtöki főtáblára jutását követően nyilatkozta, hogy mivel a Williams-nővérek a példaképei, egy álma válna valóra, ha valamelyikükkel játszhatna.

A női párosok versenyében az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia kettős az amerikai Jessica Pegula, Maria Sanchez duóval kezd, míg az ugyancsak főtáblás Stollár Fanny - a tunéziai Onsz Dzsabúr oldalán - a negyedik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan kanadai, kínai duóval mérkőzik.

A férfi párosok között Fucsovics Mártonra és partnerére, a litván Ricardas Berankisra a hatodikként rangsorolt Nikola Mektic, Franko Skugor horvát kettős vár.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×