eur:
388.89
usd:
371.34
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga
A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában zárt kapuk mellett játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkőzés a Szusza Ferenc Stadionban, 2017. november 18-án.
Nyitókép: MTIKovács Tamás

Csúszik az újpesti stadion felújítása

Az időjárás mellett az sem segített, amit a pálya alatt találtak.

Elindult a Szusza Ferenc Stadion felújítása, így az újpesti csapat a szezon elején biztosan az Illovszky Rudolf Stadionban fogadja majd ellenfeleit.

Zsigó Csaba, a létesítmény üzemeltetési vezetője a klub hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje miatt nagyjából három hetet csúszik a kivitelező. Négyféle agyagot találtak a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat, és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudnak tovább haladni.

Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyei, illetve a drénárkok vannak kialakítás alatt, ezt követően pedig a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése következik. Utána tudják beszállítani a többi anyagot, ezt tíz kamion végzi. A fű vetése a legutóbbi információk szerint július 8-án kezdődhet – tette hozzá.

Zsigó Csaba azt mondta: a nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni a gyepet, fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet.

Az eredeti elképzelés szerint október második felében költözhetett volna vissza az Újpest a stadionjába, de a csúszás miatt ez várhatóan áttolódik novemberre – írta a csakfoci.hu.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×