eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csoportelsőként kijutottak az Eb-re a férfi kézisek

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 21-20-ra legyőzte Szlovákia csapatát Vágsellyén (Sala), ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut ki a jövő januári osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A magyarok öt meccs után is veretlenek a kvalifikációs sorozatban, a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, de az eredménytől függetlenül már biztos, hogy csoportelsőként jutnak ki a kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 5. forduló:

Szlovákia-Magyarország 20-21 (8-9)

a magyar válogatott gólszerzői: Ancsin, Máthé 4-4, Juhász 3, Hornyák, Bodó 2-2, Sipos, Balogh Zs., Ligetvári, Bóka, Rosta, Szöllősi B. 1-1

Nem kezdtek rosszul a vendégek, de 4-3-as vezetésük után 14 perc alatt csupán egyszer voltak eredményesek, így az alacsony színvonalú első félidőben a házigazdák - jobb kapusteljesítményüknek is köszönhetően - fordítani tudtak. Mivel a szünet előtt a magyarok sorozatban háromszor is betaláltak, az első harminc perc után 9-8-ra vezettek.

A nagy hőség a második felvonásban is rányomta bélyegét a játékra, ám a tartalékos összeállításban szereplő magyarok pontosabb támadójátékuknak köszönhetően fokozatosan elléptek. A lelkes szlovák csapat egy 4-0-s sorozattal egyenlített, de a vendégeknek a szoros hajrában sikerült kicsikarniuk a vártnál sokkal kisebb különbségű győzelmet.

A hazaiak kapusai 19 védéssel segítették csapatukat, a magyaroknál ez a szám mindössze hat volt.

A két csapat 33. alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból négy döntetlen, hat vereség és immár 23 győzelem. Tavaly októberi selejtezőjüket Érden 30-22-re nyerték a magyarok, akik később Olaszországban és Oroszországban is győztek, majd az oroszokkal házigazdaként döntetlent játszottak.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben.

csütörtökön játsszák:

Olaszország-Oroszország, Varese 18.45

6. (utolsó) forduló, vasárnap:

Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00

Oroszország-Szlovákia, Szentpétervár 18.00

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/5 mérkőzés, 2. Oroszország 5/4, 3. Olaszország 4/4, 4. Szlovákia 0/5

Az első két helyezett, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja vehet részt az Eb-n a címvédő Spanyolország, illetve a rendező Ausztria, Norvégia és Svédország mellett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×