eur:
393.1
usd:
362.3
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
A második helyezett Sopron Basket csapata az eredményhirdetésen, miután a női kosárlabda Euroliga döntőjében 72-53-ra kikapott az orosz Jekatyerinburg csapatától a soproni Novomatic Arénában 2018. április 22-én. A 2009-ben negyedik Sopron első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Keletre költözik a soproni sikeredző

Roberto Iniguez két éven át volt a Sopron vezetőedzője, ezalatt kétszer nyerte meg az NB I-et, egyszer a Magyar Kupát, és kétszer bejutott az Euroliga négyes döntőjébe.

Oroszországban folytatja edzői pályafutását Roberto Iniguez, aki májusban távozott a bajnoki címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapatától.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a spanyol tréner a Dinamo Kurszkhoz szerződött, s ott honfitársa, Lucas Mondelo helyét veszi át, aki Japánban dolgozik tovább.

Az Euroligában tavaly bronz-, idén pedig ezüstérmes Kurszkba igazolt Sopronból a svéd Amanda Zahui is.

Inguez két éven át volt a Sopron vezetőedzője, ezalatt kétszer nyerte meg az NB I-et, egyszer a Magyar Kupát, és kétszer bejutott az Euroliga négyes döntőjébe. A Final Fournak mindkét alkalommal Sopron volt a házigazdája, s a csapat tavaly másodikként, áprilisban pedig negyedikként zárt.

A spanyol tréner helyét a ZTE-től érkező Gáspár Dávid vette át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×