INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

kerékpár

alberto contador

dina márton

Dina Márton, férfi elit futam győztese a cyclocross Magyar Kupasorozat első állomásán, CrossLiget elnevezésű futamon a Városligetben 2017. október 21-én.

Óriási lehetőséget kapott egy magyar kerékpáros

Profi szerződést kapott az év végéig Dina Márton Alberto Contador csapatában, a Kometa Cycling Teamben. 

A kontinentális bejegyzésű spanyol-olasz csapat sajtótájékoztatóján a sportigazgató Ivan Basso kifejtette: figyelemmel kísérték a fiatal és tehetséges magyar versenyzőket, akik alkalmasak lehetnek professzionális versenyzésre, s ebben Dér Zsolt, a magyar országúti szakág szövetségi kapitánya segítette őket.

A kétszeres Giro d'Italia-győztes versenyző bejelentette, hogy Dina Márton az első magyar kerékpáros, aki csatlakozhat a csapathoz, amely a lehető legerősebb sorral indul a Tour de Hongrie-n június 11. és 16. között.

"Azért választottuk őt, mert emberileg, szakmailag is olyan bringás, aki a csapatot tudja előre vinni.

Így vele kapcsolatban sem beszélhetek egyedüli elvárásokról, hanem a csapattal szembeniekről" - mondta Basso, és hozzátette, változatlanul figyelni fogják a magyar tehetségeket, így elképzelhető, hogy további magyar bringásokkal bővül az idény második felében a hét háromhetes viadalon győztes Alberto Contador együttese.

"Február-márciusban volt néhány jobb eredményem, és elküldtem az önéletrajzomat ennek a csapatnak. Voltak már magyarok az edzőtáborukban, és kerestek magyar versenyzőt. Rákérdeztek a szövetségi kapitánynál, és ő ajánlott engem, így jött létre ez a megállapodás" - mondta az InfoRádióban Dina Márton. Egyelőre az biztos, hogy a magyar körversenyen indul, a többiről csak később dönt a csapat vezetése.

"Nem számítottam erre a lehetőségre, egy álom, hogy megvalósult. Bízom benne, hogy ez hosszú távú kapcsolat lesz, minden erőmmel azon leszek, hogy bizonyítsam, jól döntöttek,

és megérdemlem a helyet a csapatban" - mondta a magyar kerékpáros. Úgy látja, még minden téren fejlődnie kell, gondolkodásmódban, személyiségben és természetesen erőnlétben is.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Dina Márton
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018