INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

giro ditalia

pannonhalma

győr

Santa Ninfa, 2018. május 9.Enrico Battaglin, a LottoNL-Jumbo olasz versenyzője győz a Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny ötödik, Agrigento és Santa Ninfa közötti 153 kilométeres szakaszán 2018. május 9-én. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)

Megvan, merre megy jövőre Magyarországon a Giro d'Italia mezőnye

Infostart

Budapest után újabb szakaszai váltak ismertté a jövő évi Giro d'Italiának, amelynek első három futamát Magyarországon rendezik.

A Kisalföld több forrásból úgy értesült: jövő májusban a Giro d'Italia mezőnye felteker a több mint 1000 éves pannonhalmi főapátsághoz, majd a befutó Győrben lesz. Illusztris olasz vendégek tették tiszteletüket Pannonhalmán. Két korábbi kétszeres Giro d’Italia-győztes is a kisvárosba érkezett. Gilberto Simoni 2001-ben és 2003-ban, míg Paolo Savoldelli 2002-ben és 2005-ben végzett összetett győztesként a világhíres háromhetes kerékpáros körversenyén.

Savoldelli az egyik hazai versenynek volt díszvendége, amelynek befutóját a pannonhalmi apátság előtt tartották. Simoni napokkal a futam után jött Pannonhalmára, és még egy gesztusra is jutott az idejéből: egy pannonhalmi kislányt születésnapi tortával és kérésének megfelelően olaszországi kaviccsal lepett meg.

Magyarország ad otthont a 2020-as Giro első három szakaszának. Az már kiderült, hogy az első időfutam lesz Budapest szívében, de a második és harmadik szakasz részletes útvonalát június végén jelentik be.

A megyei portál úgy tudja: a kezdetektől fogva dunántúli helyszínekben gondolkodtak mind a szervezők, mind a három szakasz rendezéséhez szükséges forrásokat biztosító magyar kormány. A világ legjobb kerékpárosai tekernek majd a Balaton partján – várhatóan ez lesz a záró, harmadik szakasz. Előtte, a második szakaszon azonban jó eséllyel megmásszák az apátsághoz vezető emelkedőt Pannonhalmán, majd Győrben sprintelnek a célba.

Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018