INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

uefa

bajnokok ligája

labdarúgás

szabados gábor

Bajnokok Ligája: záródnak az ajtók a magyarok számára

Bajnokok Ligája: záródnak az ajtók a magyarok számára

Sajtóértesülések szerint a korábban napvilágot látott terveknél is nagyobb mértékben épül majd a legerősebb nemzeti labdarúgó-bajnokságok sztárcsapataira a Bajnokok Ligája 2024-től. Szabados Gábor sportközgazdász ennek mozgatórugóira is rávilágított az InfoRádióban.

Átszabják 2024-től a labdarúgó Bajnokok Ligáját. Ennek iránya mindenképpen az lesz, hogy eltolják a sorozatot a topligák irányába, minden más tulajdonképpen kompenzáció lesz a kisebb országok számára, hogy nekik is legyen versenyzési lehetőség - vélekedett az InfoRádióban Szabados Gábor sportközgazdász.

"Ez mindenképpen sokkal komplexebb terv alapján mehet végbe, mint amit eddig megismert a nyilvánosság.

A BL egyre inkább a topligák versenysorozata lehet; volt egy átmeneti időszak, amikor a bajnoki ágon a kisebb országok is bekerülhettek, ekkor volt főtáblás a Debrecen is, de aztán ezt a lehetőséget szűkítették"

- elevenítette fel a sportközgazdász.

Ha kifejezetten magyar klubokra gondolunk, Szabados Gábor szerint ki lehet jelenteni, hogy szinte lehetetlen lesz egy magyar klubnak eljutnia a főtábláig, olyan mértékben beszűkültek a helyek.

A megoldás erre az európai topfutball szervezői részéről az lehet, hogy három sorozat indul.

"Ezek közül nyilvánvalóan a harmadikban, az Európa Liga 2-ben kaphatnának helyet a magyar csapatok, ami a korábbi tervekhez képest dupla létszámmal, 64 csapattal indulna. Innen el kellene jutni az Európa Ligába, onnan pedig a Bajnokok Ligájába; eddig is nagyon nehéz volt eljutni

a BL-be, közel harminc év alatt mindössze kétszer sikerült magyar csapatnak, de innentől fogva szinte lehetetlen"

- nyomatékosította a szakértő.

A magyar csapatoknak szerinte az lehet a reális kihívást jelentő cél, hogy a második sorozatba, vagyis az Európa Ligába eljussanak.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

BL - a topligák felé
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018