eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin
Nyon, 2018. június 19.A Bajnokok Ligájának trófeája az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA egyik kupasorozata, a Bajnokok Ligája első selejtezőfordulójának sorsolásán az UEFA nyoni székházában 2018. június 19-én. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nyitókép: MTI/EPA/Valentin Flauraud

Kitört a futballháború: kettészakad Európa

A kuparendszert teljesen átalakítaná az Európa Labdarúgó Szövetség, de a nemzeti bajnokságok érdekképviselete tiltakozik az élcsapatokat előnybe részesítő elképzelések ellen.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a legnagyobb futballklubokat tömörítő szervezettel (ECA) közösen dolgozik az európai kupasorozatok reformján. A New York Times által megszerzett dokumentumok szerint tervben van egy 32 csapatos szuperliga, amelyben a legtöbb együttes alanyi jogon szerepelhetne, és mindössze négy kiadó helyre pályázhatna az UEFA 55 tagországának többi csapata. A név maradna Bajnokok Ligája, de jóval több mérkőzés lenne, hétvégén is. Az innen kiszorulók a szintén 32 résztvevős, változatlan elnevezésű Európa-ligában próbálkozhatnának, és a legjobb négy csapat helyet cserélne minden szezon végén az új BL utolsó négy helyezettjével. Ezenkívül lenne egy harmadik, 64 csapatos divízió is.

A hír hallatán összeült az 25 európai labdarúgóligát tömörítő Európai Ligák, és közleményben tiltakozott az UEFA tervei ellen. A szervezet szerint az új rendszerrel" csak néhány gazdag és befolyásos klub járna jól", és súlyos károkat okozna a ligáknak és a nemzeti bajnokságokban szereplő csapatoknak. Az Európai Ligák ezért olyan módosításokon dolgozik, amelyek az európai és a nemzeti mérkőzéssorozatok hosszú távú szakmai és pénzügyi fenntarthatóságát is lehetővé teszik.

A szervezet azt is jelezte, hogy az UEFA-nak a gyökerektől kezdve kellene átalakítania a kuparendszert, de úgy, hogy egyeztet az európai futball minden fontos szereplőjével.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×