eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Alexandre Lacazette, az Arsenal játékosa (j), miután gólt fejelt a Valencia ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén Londonban 2019. május 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Este összeállhat a szenzációs négyes

Ma este eldől, hogy az európai kupák történetében példátlan módon csupán egy ország, egy bajnokság csapatai alkotják-e a döntők teljes mezőnyét. A BL-finálé két angolja után lehet az Európa-ligában is két angol. A papírforma ezt ígéri. De létezik még papírforma a mostani kupaidényben?

Az Arsenal 3-1-es győzelemmel utazhat Valenciába, a spanyol rivális elleni második mérkőzésre. Spanyol edzővel, Unai Emeryvel, akinek nem lenne újdonság az Európa-liga döntője: háromszor is megnyerte már ezt a trófeát a Sevillával.

A kétgólos előny dacára nem lesz könnyű dolga egykori klubja ellen (2008 és 2012 között a Valenciát dirigálta), mert Bellerín, Holding, Ramsey és Welbeck sérült. A várható kezdőcsapat: Leno – Mustafi, Papasztathopoulosz, Koscielny – Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolasinač – Iwobi, Mkhitarjan; Lacazette. Meglepetésre Aubameyang nincs a névsorban. A spanyoloké: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayà – Soler, Parejo, Wass, Guedes – Mina, Rodrigo. Cserisev és Kondogbia nem játszik sérülés miatt.

A Chelsea az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el Frankfurtban. Maurizio Sarri együttese a mostani Európa-liga-sorozatban még veretlen, jó esélye van a döntőre. A várható kezdőtizenegye: Kepa – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Émerson – Kovačić, Jorginho, Loftus-Cheek – Pedro, Giroud, Hazard. Az Eintracht Frankfurtba visszatér Ante Rebić: Trapp – Hinteregger, Abraham, Falette, Da Costa – Rode, Fernandes, Kosztics – Gačinović, Rebić, Jovics.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik (a londoni meccset a Sport1 közvetíti). A párharcok győztesei a május 29-i, bakui döntőben találkoznak majd.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×