eur:
394.19
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Komoly európai vizsga előtt a magyar labdarúgó-utánpótlás

Pénteken kezdődik az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott szombaton mutatkozik be.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese elsőként rögtön a négyes favoritjával, Portugáliával csap össze, három nappal később pedig a szintén csoportgyőztesként kijutott Izlanddal találkozik. A jövő pénteki zárókörben pedig Oroszország lesz a magyarok ellenfele. Az első két találkozót Dublinban rendezik, a harmadikat Waterfordban.

"Kerülhettünk volna nehezebb csoportba is,

de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk" - értékelte a sorsolást követően az ellenfelek erősségét a szakember, aki 21 fős utazó keretében mindössze kettőt változtatott az elitkörhöz képest.

A magyar csapat alapvetően stabil védekezésének köszönheti részvételét, ugyanis a két selejtezőtorna hat meccse során csak egy találkozón kapott gólt.

Az első körben Romániával 0-0-t játszott, majd Litvániát 3-0-ra, Szerbiát 1-0-ra verte, az elitkörben aztán a bosnyákokat és a norvégokat is 1-0-ra múlta felül,

majd már Eb-résztvevőként 4-2-re kikapott Belgiumtól.

A kontinensviadalon 16 válogatott hét stadionban méri össze tudását péntektől kezdve, a döntőt május 19-én rendezik. Mind a négy csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. A torna első öt helyezettje pedig kijut az idei, brazíliai világbajnokságra.

A magyarok csoportjának programja:

május 4., szombat:
Izland-Oroszország, Dublin (Whitehall Stadium) 15.00
Magyarország-Portugália, Dublin (UCD Bowl) 20.00

május 7., kedd:
Izland-Magyarország, Dublin (Whitehall Stadium) 13.00
Portugália-Oroszország, Dublin (UCD Bowl) 16.00

május 10., péntek:
Portugália-Izland, Longford 18.00
Oroszország-Magyarország, Waterford 18.00

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
védők:
Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach)
középpályások:
Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
támadók:
Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×