eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának időmérő edzése után tartott sajtótájékoztatón a bakui versenypályán 2019. április 27-én. A futamot április 28-án rendezik.
Nyitókép: Szergej Gric

Bottas indulhat az élről Bakuban

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Az összetettben második helyen álló 29 éves versenyzőnek idén ez a második - pályafutása nyolcadik - pole pozíciója, a legutóbbi viadalon, a Kínai Nagydíjon is ő indult az első helyről.

Bottas mellől csapattársa, a címvédő és ötszörös világbajnok brit Lewis Hamilton indulhat, a harmadik rajtkocka pedig a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettelé (Ferrari) lesz. Két hete Sanghajban ugyanez volt a sorrend.

Az időmérőt kétszer kellett megszakítani baleset miatt: a pálya legkeskenyebb előbb a Williams lengyel pilótája, Robert Kubica szállt bele a gumifalba, majd a kényszerszünet után pár perccel ugyanott Charles Leclerc törte össze az autóját, pedig a Ferrari monacói versenyzője mindkét szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult.

A Q1-ben Pierre Gasly (francia, Red Bull), míg a Q2-ben Verstappen volt a leggyorsabb, míg a Q3-ban Bottas pályarekorddal lett első.

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo) bekerült ugyan a Q3-ba, ahol a 8. időt mente, de tíz rajthelyes büntetése miatt hátrébb sorolták. Pénteki büntetése értelmében Gasly csak a bokszutcából kezdheti majd el a versenyt.

Az Azerbajdzsáni Nagydíjat vasárnap 14.10 órától rendezik meg.

A rajtsorrend:

--------------

1. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

2. sor:

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

3. sor:

Sergio Perez (mexikói, Racing Point)

Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)

4. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

5. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)

6. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)

Alexander Albon (thaiföldi, Toro Rosso)

7. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Lance Stroll (kanadai, Racing Point)

8. sor:

Romain Grosjean (francia, Haas)

Nico Hülkenberg (német, Renault)

9. sor:

George Russell (brit, Williams)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

10. sor:

Robert Kubica (lengyel, Williams)

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×