eur:
395.97
usd:
365.05
bux:
65551.58
2024. március 19. kedd Bánk, József
A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én.
Nyitókép: A veszprémi Lékai Máté a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában játszott Telekom Veszprém - Meskov Breszt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. február 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

Kínai csapat a SEHA Ligában, a magyarokról is szó esett

A következő idényben a Pekingi Sportegyetem csapata is indul a SEHA Ligában, a legjobb közép- és kelet-európai férfi kézilabdaklubok bajnokságában.

A SEHA Liga honlapjának beszámolója szerint a végrehajtó bizottság jóváhagyta a kínai csapat csatlakozását, valamint a létszámbővítést, így az ősszel kezdődő szezonban az eddigi tíz helyett 12 együttes alkotja majd a mezőnyt.

"A kilencedik kiírás számos újdonságot hoz majd, az egyik a pekingi csapat csatlakozása. Ez is jelzi, hogy új korszak kezdődik a régió kézilabdasportjában és a SEHA Ligában" - mondta Mihajlo Mihajlovszki ligaelnök.

A macedón sportvezető a hónap elején elárulta, tárgyaltak a Telekom Veszprém vezetőivel, akik élénken érdeklődnek a visszatérés iránt. Amennyiben megszületik a megegyezés, a korábbi kétszeres győztes magyar klub három évre szóló szerződést ír alá.

"A MOL-Pick Szeged csatlakozásáról is többször egyeztettünk, de a vezetőedzőjük végül másképp döntött. Minden meccsüket húsz góllal meg akarják nyerni a magyar bajnokságban, ahelyett, hogy a SEHA Ligában azonos játékerőt képviselő ellenfelekkel találkoznának" - tette hozzá gúnyosan.

A következő szezon teljes mezőnyét májusban jelentik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×