eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Willian Borges da Silva (k), valamint a fehérvári Juhász Roland, Stopira és Paulo Vinicius (b-j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Chelsea - Vidi FC mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2018. október 4-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Fellebbez a Chelsea, kitolhatják a büntetést

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a következő két átigazolási időszakból kizárta a Chelsea-t, amely így 2020 nyarán szerződtethet legközelebb új játékost.

A FIFA azért büntette meg a londoni klubot, mert a vizsgált közel száz átigazolási ügyből

29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen,

illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A Chelsea-nek mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell, és a helyzet rendezésére három hónapot kaptak.

A FIFA egyúttal az angol tagszövetséget is elmarasztalta, 510 ezer svájci frankos bírságot rótt ki rá, és hat hónapot adott arra, hogy tegye világossá, illetve rendezze a kiskorúak nemzetközi átigazolására vonatkozó szabályozását.

Mindkét döntés ellen lehetőség van fellebbezésre a FIFA illetékes bizottságánál, végső soron pedig - amennyiben erre szükség lesz - a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) határoz. A Chelsea már jelezte is, hogy megtámadja a döntést, egyúttal hangsúlyozta: "kategorikusan visszautasítja", hogy megsértette volna a szabályozást. A fellebbezés elhalaszthatja a büntetés hatályba lépését, vagyis elképzelhető, hogy ezen a nyáron még tud igazolni a Chelsea új játékosokat.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×