eur:
392.53
usd:
365.93
bux:
66780.28
2024. április 25. csütörtök Márk
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel, miután gólt szerzett az AC Milan ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen a dzsiddai Abdullah király stadionban 2019. január 16-án.
Nyitókép: MTI/AP

BL-balekok ha találkoznak...

Az utóbbi öt évben négy Bajnokok Ligája-döntőt vesztett el az Atletico Madrid és a Juventus: ezúttal egymás ellen próbál bejutni a legjobb nyolc közé.

Giorgio Chiellini, a Juventus világklasszis védője mosolygott szerda reggel a Marca címlapjáról az olvasókra. Kezében a nemrégiben megnyert Olasz Szuperkupával, éremmel a nyakában – ez jellemző a Juvéra az utóbbi időben a hazai fronton. Ám Chiellini most nem a hazai sikerekről, vagy a BL-győzelem iránti vágyról beszélt a lapnak adott exkluzív interjúban, hanem arról, hogy

„Az Atlético sokkal inkább olasz, mint spanyol csapat”.

Függetlenül attól, hogy az Atléti argentin edzője, Diego Simeone hosszú éveket játszott Olaszországban, de Chiellini aligha erre a kapcsolódásra értette – olasz kulcsembere meg nincs a csapatnak. Nyilván arra célzott, hogy az a fajta játékstílus, amelyet Cholo Simeone és az Atlético preferál, feltétlenül jellemzője volt az utóbbi évtizedek legtöbb nagyon sikeres olasz csapatának. Rendkívül szilárd és hatékony a védekezés, kevés gólt kap csapat, de emellett a támadósorban megvannak azok a kivételes képességű frontemberek, akik el tudnak dönteni bármilyen mérkőzést.

Chiellinit azért kérdezte a Marca, mert ma este Madridban játszik a Juve, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsét vívva az Atlético Madriddal. A színhely különleges, a Wanda Metropolitano, hiszen itt rendezik majd az idény végén a döntőt, ide szeretne visszatérni a Juventus, amelynek vezetői már a szezon előtt éreztették,

azért igazolták le Cristiano Ronaldót, hogy a csapat végre a kétezres években is megnyerje a Bajnokok Ligáját

– ez korábban csak Marcello Lippivel sikerült, 1996-ban –, hogy szintet lépjen.

Érdekes, hogy a mostani ellenféllel, az Atlético Madriddal részben közös egy bizonyos szempontból a Juve sorsa: a tavalyi, kijevi BL-döntő (Real Madrid–Liverpool) előtt négy olyan finálét rendeztek, amelyben spanyol győzelem született (háromszor a Real Madrid, egyszer a Barcelona diadalmaskodott), s

a vesztes a mai madridi meccs valamelyik szereplője volt. Kétszer a Juve, kétszer az Atlético.

A Juve egyik vereségében például Álvaro Morata is részes volt, aki miután a télen a Chelsea-től anyaegyesületébe igazolt, most bevethető a torinóiak ellen. Vagy ott lesz a pályán, legalábbis minden bizonnyal, Diego Godin, a világklasszis uruguayi védő, akit a múlt nyáron nagyon szeretett volna a Juve megszerezni az Atléticótól. A spanyoloknak kiváló a mérlegük az olasz klubokkal szemben, a legutóbbi kilenc meccsükből egyet sem veszítettek el, sőt hetet megnyertek.

Massimiliano Allegri nem beszélt sokat az összeállításról a mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatón, de azt bejelentette, hogy Paolo Dybala ott lesz a kezdő csapatban. Az argentin csatár, akinek Öröm a beceneve, mindössze három gólt szerzett eddig a bajnoki idényben, de ötöt a Bajnokok Ligájában. Tulajdonképpen éppen fordított a mérlege, mint Cristiano Ronaldónak, aki a Serie A-ban szórja a gólokat, a BL-ben viszont eddig csak egyszer lőtt gólt Juventus mezben. A portugál szupersztár ősszel már játszott egyszer Spanyolországban a zebrák színeiben, ám a Valencia elleni meccs rossz emlék, 27 perc után kiállította a bíró. Ugyanakkor az elmúlt években senki sem lőtt annyi gólt Diego Simeone csapatának, mint Cristiano Ronaldo. Harmincegy mérkőzést játszott, huszonkét gól, nyolc gólpassz a mérlege, ami azt jelenti, ha ő a pályán van,

meccsenként egygólos előnyről indul csapata az Atlético ellen.

Egyik csapatnak sincsen eltiltottja, az Atléticóból a világbajnok hátvéd, Lucas Hernandez, s Juventusból Douglas Costa és a szívproblémái miatt pihenő Sami Khedira hiányzik majd. A Juvéban játszik majd Mario Mandžukić, aki az Atléticóból igazolt Torinóba.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések

Atlético Madrid–Juventus 21.00 (M4)

Schalke 04–Manchester City 21.00 (Spíler2)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×