INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

puskás ferenc stadion

dénes tamás

hajdú b. istván

labdarúgás

aréna

Az új Puskás Ferenc Stadion makettje az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón a stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Kettős rangadó az új Puskás-stadionban - még sok a kérdés

Infostart / InfoRádió

Magyar bajnoki meccsekkel aligha lehetne megtölteni a Puskás-stadiont a létesítmény megnyitóján – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora és Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa.

Nemrég Fürjes Balázs a miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt arról az Arénában, hogy akár egy kettős rangadót is rendezhetnek az avatóünnepségen, a döntést azonban a Magyar Labdarúgó-szövetségre bízzák. Mint mondta: a szervezetnek kell meghatároznia, hogy egy válogatott mérkőzést, vagy a "régi időket idéző", budapesti nagy csapatok közötti összecsapást kíván megszervezni.

Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa úgy látja, ez pótmegoldás lenne, mert

ha a négy legnépszerűbb magyar csapat játszana, az sem töltené meg a stadiont.

Egy ilyen mérkőzés legfeljebb másfél évtizeddel ezelőtt vonzotta volna be a kellő nézőszámot. Dénes Tamás emlékeztetett: az eredeti elképzelés szerint válogatott mérkőzéssel nyitották volna meg a sportarénát, de az európai szövetség szabályzata szerint csak a szabadnapokon lehet barátságos meccseket játszani, akkor pedig a lehetséges ellenfelek foglaltak.

Hajdú B. István, az M4 sportkommentátora is azt mondta, hogy a többség valószínűleg inkább a válogatott meccsére menne ki az új csúcslétesítménybe. „Annyi vonzereje minden pályának van, hogy egyszer oda mindenki elmenne” – tette hozzá Hajdú B. István, aki szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy az első mérkőzésre kimennének, ha az nem elég hívogató.

„Aki meg akarja nézni a Puskást, az jegyet vesz majd inkább a válogatott Eb- vagy vb-selejtezőjére, mint magyar bajnoki mérkőzésekre”

– véli a sportkommentátor.

A Puskás-stadiont a tervek szerint november 25-én, a magyar labdarúgás napján adják át. A létesítmény építése jól halad: megelőzi az ütemtervet - mondta az Arénában Fürjes Balázs, aki úgy fogalmazott, egy modern, 21. századi élményaréna épül, ami sokkal több lesz, mint sportlétesítmény.

Fürjes Balázs legutóbb január 23-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egyebek között a Déli Városkapu Program részleteiről és a HÉV megújulásáról is beszélt a műsorban.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Dénes Tamás és Hajdú B. István a Puskás-stadion nyitómérkőzéséről
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018