eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Az új Puskás Ferenc Stadion makettje az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón a stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kettős rangadó az új Puskás-stadionban - még sok a kérdés

Magyar bajnoki meccsekkel aligha lehetne megtölteni a Puskás-stadiont a létesítmény megnyitóján – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora és Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa.

Nemrég Fürjes Balázs a miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt arról az Arénában, hogy akár egy kettős rangadót is rendezhetnek az avatóünnepségen, a döntést azonban a Magyar Labdarúgó-szövetségre bízzák. Mint mondta: a szervezetnek kell meghatároznia, hogy egy válogatott mérkőzést, vagy a "régi időket idéző", budapesti nagy csapatok közötti összecsapást kíván megszervezni.

Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa úgy látja, ez pótmegoldás lenne, mert

ha a négy legnépszerűbb magyar csapat játszana, az sem töltené meg a stadiont.

Egy ilyen mérkőzés legfeljebb másfél évtizeddel ezelőtt vonzotta volna be a kellő nézőszámot. Dénes Tamás emlékeztetett: az eredeti elképzelés szerint válogatott mérkőzéssel nyitották volna meg a sportarénát, de az európai szövetség szabályzata szerint csak a szabadnapokon lehet barátságos meccseket játszani, akkor pedig a lehetséges ellenfelek foglaltak.

Hajdú B. István, az M4 sportkommentátora is azt mondta, hogy a többség valószínűleg inkább a válogatott meccsére menne ki az új csúcslétesítménybe. „Annyi vonzereje minden pályának van, hogy egyszer oda mindenki elmenne” – tette hozzá Hajdú B. István, aki szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy az első mérkőzésre kimennének, ha az nem elég hívogató.

„Aki meg akarja nézni a Puskást, az jegyet vesz majd inkább a válogatott Eb- vagy vb-selejtezőjére, mint magyar bajnoki mérkőzésekre”

– véli a sportkommentátor.

A Puskás-stadiont a tervek szerint november 25-én, a magyar labdarúgás napján adják át. A létesítmény építése jól halad: megelőzi az ütemtervet - mondta az Arénában Fürjes Balázs, aki úgy fogalmazott, egy modern, 21. századi élményaréna épül, ami sokkal több lesz, mint sportlétesítmény.

Fürjes Balázs legutóbb január 23-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egyebek között a Déli Városkapu Program részleteiről és a HÉV megújulásáról is beszélt a műsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×