eur:
368.67
usd:
345.16
bux:
48385.70
2023. június 7. szerda Róbert
Az új Puskás Ferenc Stadion makettje az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón a stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kettős rangadó az új Puskás-stadionban - még sok a kérdés

Magyar bajnoki meccsekkel aligha lehetne megtölteni a Puskás-stadiont a létesítmény megnyitóján – fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora és Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa.

Nemrég Fürjes Balázs a miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt arról az Arénában, hogy akár egy kettős rangadót is rendezhetnek az avatóünnepségen, a döntést azonban a Magyar Labdarúgó-szövetségre bízzák. Mint mondta: a szervezetnek kell meghatároznia, hogy egy válogatott mérkőzést, vagy a "régi időket idéző", budapesti nagy csapatok közötti összecsapást kíván megszervezni.

Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa úgy látja, ez pótmegoldás lenne, mert

ha a négy legnépszerűbb magyar csapat játszana, az sem töltené meg a stadiont.

Egy ilyen mérkőzés legfeljebb másfél évtizeddel ezelőtt vonzotta volna be a kellő nézőszámot. Dénes Tamás emlékeztetett: az eredeti elképzelés szerint válogatott mérkőzéssel nyitották volna meg a sportarénát, de az európai szövetség szabályzata szerint csak a szabadnapokon lehet barátságos meccseket játszani, akkor pedig a lehetséges ellenfelek foglaltak.

Hajdú B. István, az M4 sportkommentátora is azt mondta, hogy a többség valószínűleg inkább a válogatott meccsére menne ki az új csúcslétesítménybe. „Annyi vonzereje minden pályának van, hogy egyszer oda mindenki elmenne” – tette hozzá Hajdú B. István, aki szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy az első mérkőzésre kimennének, ha az nem elég hívogató.

„Aki meg akarja nézni a Puskást, az jegyet vesz majd inkább a válogatott Eb- vagy vb-selejtezőjére, mint magyar bajnoki mérkőzésekre”

– véli a sportkommentátor.

A Puskás-stadiont a tervek szerint november 25-én, a magyar labdarúgás napján adják át. A létesítmény építése jól halad: megelőzi az ütemtervet - mondta az Arénában Fürjes Balázs, aki úgy fogalmazott, egy modern, 21. századi élményaréna épül, ami sokkal több lesz, mint sportlétesítmény.

Fürjes Balázs legutóbb január 23-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egyebek között a Déli Városkapu Program részleteiről és a HÉV megújulásáról is beszélt a műsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×