eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Végzetes lehet az El Clásicó a Real Madrid edzője számára

Julen Lopetegui edzőként az első El Clásicóján szerepel ma délután. Egy időre lehet, hogy az utolsón is. Legalábbis ezt sugallja az elmúlt napok legtöbb a Real Madrid helyzetével kapcsolatos sajtóhíre.

Lopetegui azon kevés futballista egyike, aki játékosként volt a Real Madrid és a Barcelona tagja is, kapusból meg még kevesebb van, Ricardo Zamorával kezdődött, s eddig vele zárul a sor. Egyik klub történetébe sem írt új fejezetet, a kettőben összesen hat bajnoki mérkőzés jutott neki. A katalánoknál Carles Busquets volt az első számú riválisa, akinek fia ma éppen a Barça középpályás sorának egyik pilléreként ügyködik majd azon, hogy a bajnokságban folytatódjon a Real Madrid rossz sorozata.

A királyi klub úgy áll ki a 16.15-kor kezdődő El Clásicóra, hogy a legutóbbi négy mérkőzésén egy pontot szerzett,

s a La Liga szombati mérkőzései után – tehát néhány vetélytársánál eggyel kevesebb mérkőzést játszva – a nyolcadik helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán. De ha kikap a Camp Nouban és a Getafe a Betis elleni mérkőzése nem hoz döntetlent, kilencedik lesz…

A Bernabéuban csak kevéssé javította a hangulatot a Viktoria Plzen elleni BL-mérkőzés megnyerése. Kétségtelen, hogy az utóbbi években a Madrid nem szerepelt rosszul a Camp Nouban, de akkor még soraiban tudhatta Cristiano Rnaldót, akinél senki sem szerzett több gólt a királyi klub tagjaként az El Clásicókon. A portugál világklasszis ellenben immár a Juventus tagja, hét gólnál tart a Serie A-ban. Pontosan annyi gólt szerzett eddig, mint Karim Benzema és Gareth Bale a spanyol élvonal mostani idényében, együtt. (Ami nem meglepő, hasonló volt az arány az előző szezonban a Primera Divisiónban is.)

A tavaszi alapcsapatból

hiányozni fog a sérült Dani Carvajal is, sőt a legutóbbi szavazásokon a világ legjobbjaként ünnepelt, a világbajnokság óta azonban a formáját csak kereső Luka Modric játéka kétséges,

de várhatóan pályára tud lépni. Kérdéses Karim Benzema játéka, vele elégedetlen Lopetegui. A Real Madrid tervezett kezdőcsapata: Courtois – Odriozola (Nacho), Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Marco Asensio – Benzema (Mariano Diaz).

A katalánoknál Lionel Messi a nagy hiányzó.

A csapat az Internazionale ellen megmutatta, hogy képes pótolni első számú játékosát, ami persze, nem azt jelenti, hogy nem hiányzik majd a piros-kékeknek az El Clásicók történetének legjobb góllövője. Ernesto Valverdének inkább a védelemben vannak gondjai, miután a középső védői közül Samuel Umtiti és a Thomas Varmaelen is sérült, várhatóan Gerard Piqué mellett ismét Clément Lenglet lesz a belső védő. A várható összeállítás: Ter Stegen – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Dembélé, Luis Suarez, Coutinho.

A mérkőzésen a Barcelona beállíthatja a Real Madrid ötvenéves rekordját: amennyiben gólt szerez, ez lesz sorozatban a huszonkettedik, a bajnokságért vívott klasszikus, amelyen beveszi az ellenfél hálóját. Egyébként a sorozat előző 21 mérkőzése 48 Barça-gólt hozott, ez több mint kettes átlag. Legutóbb a 2007–2008-as idényben úszta meg a Real Madrid a Barcelona elleni bajnokiját kapott gól nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×