eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lőrincz Tamás, miután győzőtt a koreai Kim Hjon Vu ellen a férfi kötöttfogású 77 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében a budapesti birkózó-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 27-én.
Nyitókép: MTI / Czagány Balázs

Lőrincz Tamás nagy küzdelem után döntős

Lőrincz Tamás hatalmas csatában 3-1-re legyőzte dél-koreai ellenfelét, így bejutott a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának vasárnapi fináléjába a budapesti birkózó-világbajnokságon.

A háromszoros Európa-bajnok, vb- és olimpiai ezüstérmes Lőrincz délelőtt a román George Marieát másfél perc alatt, a litván Paulius Galkinast pedig öt perc alatt verte technikai tussal, majd az üzbég Bilan Nalgijevet 3-0-ra győzte le. A négy között "régi jó" ismerősével, a dél-koreai Kim Hjeon Vuval csapott össze, akitől a 2012-es olimpia 66 kilogrammos döntőjében kikapott, a tavalyi párizsi vb negyeddöntőjében viszont - melyen Lőrincz végül ezüstérmes lett - már 75 kilogrammban legyőzött.

A Lőrinczet a szőnyegig kísérő hangorkán ha lehet még a délelőtti programban tapasztaltnál is nagyobb volt, az aréna ugyanis ekkorra teljesen megtelt.

A feszültség óriási volt a csarnokban, a két birkózó pedig nagyon aktív első percet produkált, melynek végén Lőrincz centikre volt a kiléptetéstől, ám riválisa nemcsak hogy el tudott forogni a zóna széléről, hanem egy pillanatra úgy tűnt, akár akciót is csinálhat, de Lőrincz is észnél volt, s végül pont nélkül zárult ez az összecsapás. Másfél perc után aztán a dél-koreait intették (1-0), lentről viszont kiválóan védekezett, a szünetig pedig nem változott az állás.

Hatalmas ovációval szurkoltak

A második szakaszra keményen egymásnak feszültek a felek, a szőnyeg közepén "kínozták" egymást, de szinte egy tapodtat sem tudtak előre jutni. A nézők ekkora már extázisban hajtották Lőrinczet, akit ennek ellenére megintettek (1-1). A dél-koreai leküldette riválisát, ám óriási, szinte érthetetlen hibát követett el, mert kétszeri felszólításra sem tette a kezét a hasán fekvő Lőrincz hátára, így felállították a magyart is és állásból folytatódott a küzdelem.

Két perc volt hátra, Lőrincznek pedig pontra volt szüksége, ezért ment is előre, és sikerült újra intetnie Kimet (2-1), aki az utolsó percben sem talált fogást, az aréna pedig "felrobbant", amikor leperegtek a másodpercek. A végén egy rossz challenge miatt Lőrincz kapott még egy pontot, így 3-1-re nyert.

Azzal döntőzik, akinek korábban az ezüstjét kapta

Lőrincz Tamás ugyan ezüstérmes volt már világbajnokságon, mégis most először fog vb-döntőt birkózni, mivel a tavalyi, párizsi verseny ezüstjét utólag kapta meg a döntős orosz doppingvétsége miatt.

A vasárnapi döntőben éppen ezzel az orosszal, az eltiltását már letöltő Alekszandr Csekirkinnel küzdhet majd meg az aranyéremért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×