INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

cole krueger

john-henry krueger

rövid pályás gyorskorcsolya

John-Henry Krueger olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó mutatja honosítási okiratát magyar állampolgársági eskütétele után a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban 2018. október 16-án. Balra testvére, Cole Krueger.MTI/Szigetváry Zsolt

Honosított amerikai testvérpárral erősödik a Liu-csapat

Infostart / MTI

Cole Krueger után öccse, John-Henry Krueger is magyar állampolgársági esküt tett, célja hozzásegíteni hazánkat a Phjongcshangi téli olimpiai bajnoki cím megvédéséhez.

Letette az állampolári esküt John-Henry Krueger kedden, így minden akadály elhárult az elől, hogy magyar színekben versenyezhessen az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

"Az a célom, hogy a magyar férfiváltót hozzásegítsem Pekingben az olimpiai bajnoki cím megvédéséhez, illetve egyéniben is szeretnék dobogóra állni"

- fogalmazott a zuglói anyakönyvi hivatalban a távirati iroda munkatársának a 23 esztendős sportoló.

Ismert, bátyja, Cole 2014 óta Budapesten edz - magyar színekben már Eb-bronzérmes is -, tőle pedig csupa jót hallott, jó az összhang, kiváló a csapatmunka és családias a közösség.

"Ritka lehetőség, hogy Ázsián kívül egy szupercsapat épüljön, de itt ehhez minden lehetőség adott"

- tette hozzá.

John-Henry Krueger Phjongcshangban 1000 méteren ezüstérmes lett. A szabályok szerint egy éven át nem versenyezhet semmilyen nemzet színeiben az országváltás miatt, ősztől húzhat magyar címeres ruhát. Intenzíven tanul magyarul.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018