eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Olimpiai érmessel erősíthet a magyar sikersportág

Cole Krueger után testvére, a februári olimpián rövidpályás gyorskorcsolyában 1000 méteren ezüstérmes John-Henry Krueger is Magyarországon folytatja pályafutását.

„John-Henry ma elfogadta a magyar szövetség ajánlatát, hogy magyar színekben versenyezzen – írta a Facebookra a sportoló édesanyja. – Tisztázzuk, JH nem a hazáját hagyja el, hanem a szövetséggel szakít, mert az teljesen magára hagyta, nem foglalkozott az igényeivel és a kéréseivel.”

„Büszkén képviselem az Egyesült Államokat, de ilyen formában fenntarthatatlanná vált a versenyzés számomra. Ha így folytatom a karrierem, csődbe viszem a családomat” – idézi a USA Today Kruegert, aki 2016 óta Dél-Koreában, illetve Hollandiában készült.

„Magyarország olyan szinten támogatja az eredményes sportolóit, amit eddig elképzelni sem tudtam, és amit kérni sem mernék az amerikai szövetségtől. Magyarországon úgy élhetem az életem és finanszírozhatom a karrierem, hogy nem sodrom veszélybe a családom anyagi helyzetét. A magyar edzők és versenyzőtársak a világ legjobbjai közé tartoznak, nagyon kíváncsi vagyok, mire leszek képes, ha elhárulnak az eddigi akadályok” – tette hozzá a sportoló.

Ha az amerikai szövetség elengedi Kruegert, csatlakozhat bátyjához, Cole Kruegerhez, aki 2016-ban kérte az „országváltást”, de a magyar szövetség pjongcsangi olimpiai csapatába nem fért be - írta az nso.hu.

Az Index emlékeztet arra, hogy Krueger az olimpiai második helyért 20 ezer dollárt (5,2 millió forint) kapott, itthon ennek az ötszöröse lett volna a jutalma. Ráadásul évenként 28 ezer dollárt költött csak az edzéseire, mert Hollandiába kellett mennie. Magyarországon az egyéni olimpiai bajnokok 35 millió forintot kapnak, az edzőtáborokat pedig a szövetség fizeti, a versenyzőknek ingyenes.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×