eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A szerb Marko Nikolics, a Videoton FC új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján Székesfehérváron 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Nikolics: "éhesek vagyunk és készen állunk"

A kezdő sípszó előtt egyenlők az esélyek Marko Nikolic vezetőedző szerint, akinek csapata, a Vidi FC az AEK Athénnal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, negyedik fordulójában.

"Boldog és büszke vagyok, hogy BL-meccset hoztunk Magyarországra. Az idény előtt volt egy közös álmunk, melyben erősen hittünk.

Reméljük, ez a rájátszás nem a vége, mert ebben a sorozatban akarunk maradni"

- mondta a keddi sajtótájékoztatón a szerb tréner, aki kifejtette, bár a görög rivális az esélyesebb, de az előző két körben is az ellenfél számított annak az UEFA-együttható alapján, mégis a Vidi ment tovább.

Nikolic az ellenfélről úgy vélekedett, hogy nagyon jó, tapasztalt és éles csapat, amely szervezett futballt játszik.

"Hiszek a csapatomban, mert jó mentalitású, harcos együttes.

Az első meccs előtt mindig 50-50 százalék az esélye mindkét gárdának, bárki is az ellenfél. Éhesek vagyunk és készen állunk" - jelentette ki Nikolic, aki hozzátette, nagyon bízik abban, hogy sok szurkoló lesz a szerdai első felvonáson a Groupama Arénában, mert a játékosai rászolgáltak a bizalomra.

Arról, hogy a Ferencváros stadionjában kénytelenek a görög bajnokot fogadni, úgy vélekedett, természetesen ők örülnének a legjobban, ha a Sóstói Stadionban lehetne a meccs, de a csapata az elmúlt 2,5 évben már hozzászokott, hogy máshol játssza a hazai találkozóit, így ez nem lehet kifogás. Megjegyezte, amúgy is az a tapasztalata, minél nehezebb helyzetben van az együttese, annál elszántabb.

"Nagyon örülök, hogy tudtunk tanulni a tavalyi hibáinkból, de a legnagyobb lépésnek még csak a kapujában állunk. Amiben szintén sokat fejlődtünk, hogy a sikereket helyén tudjuk kezelni" - mondta Juhász Roland csapatkapitány, aki hozzátette, a nagy tét ellenére az öltözőben nem érez plusz nyomást a csapaton.

A védő kifejtette, nem készül külön beszéddel társai számára, ezt sosem tette, de elmondása szerint igen könnyű dolga van csapatkapitányként, már számos olyan meghatározó egyéniségű futballista található a keretben, akinek mindig van egy-két jó szava a társaihoz.

"Pályafutásom legszebb gólját ellenük szereztem, de most az lesz a dolgom, hogy a védelem jól zárjon. Legutóbbi négy mérkőzésen egyetlen gólt kaptunk, ezt kellene folytatni, mert ez lehet a sikerünk alapja" - mondta Juhász, aki karrierje során öt alkalommal lépett pályára az AEK Athén ellen, s ezeken veretlen maradt csapataival. Az említett gólt az Anderlecht játékosaként a 2010-11-es Európa-liga csoportkörében lőtte.

Juhász kifejtette, annak ellenére, hogy jó formában érzi magát, nem tervezi, hogy visszatérne a magyar válogatottba, mert szerinte új csapatot kell építeni, amiben már nem feltétlenül van helye egy 35 éves játékosnak. Hozzátette, jelenleg úgy érzi, még legalább két évig szeretne futballozni, már csak azért is, mert a Vidiben övé volt a legjobb fizikai teszt.

A Vidi FC szerdán 21 órától fogadja az AEK Athént az első mérkőzésen, a visszavágót jövő kedden rendezik. A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×