eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Zalánki Gergő (b) és az olasz Vincent Renzuto Iodice a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: túlértékeltük magunkat, alulértékeltük az olaszokat

Nem találtuk meg a kulcsot, hogyan lehet ez ellen az olasz csapat ellen játszani - mondta Faragó Tamás, az InfoRádió vízilabda-szakértője arról, hogy a barcelonai Európa-bajnokságon a férfiválogatott súlyos, 12-5-ös vereséget szenvedett.

"Ez egy kellemetlen mérkőzés volt.

Túlértékeltük magunkat, és alulértékeltük az olasz csapatot"

- mondta Faragó Tamás a 12-5-re elveszített csoportrangadó után. Az InfoRádió szakértője szerint nem tudta megvalósítani a válogatott, amit a meccs előtt eltervezett. Hiányzott az a keménység, amellyel az olaszok nyitották a meccset.

"A vízilabda is egy olyan sportág, ahol vészhelyzetben dől el, hogy ki milyen minőséget képvisel.

A csapat gyengébben kezdett, nem sikerült helyzeteket kialakítani, a védekezés szétesett, ettől függetlenül a játékosok többsége klasszis, egyszerűen nem találtuk meg a kulcsot, hogyan lehet ez ellen az olasz csapat ellen játszani. Belefutottunk egy olyan pofonba, amely borzasztóan fáj mindenkinek" - mondta az olimpiai és világbajnok pólós.

Faragó elismerte, hogy a súlyos vereségben szerepet játszhatott, hogy fiatal játékosokból áll a már a 2020-as olimpiára készülő keret, de hozzátette, a magyar vízilabda egy olyan sikersportág, amelyben egyszerre kell fiatalítani és eredményt elérni, és ezen a mérkőzésen nem sikerült ezt elérni.

" Bármennyire is nagy drámát csinálunk abból, hogy a negyeddöntőben várhatóan a szerbekkel kell játszani, de az Európa-bajnokság még nem fejeződött be. A fúknak össze kell szedniük magukat.

A mérkőzés közben azért voltak olyan pillanatok, amikor meg tudták mutatni mindenkinek, hogy tudnak vízilabdázni.

Ezt kell demonstrálni a következő meccseken" - vélekedett a szakember.

A női válogatott csütörtök este az oroszok ellen folytatja, és Faragó Tamás szerint az eredmény tulajdonképpen másodlagos,mert olyan helyzet alakult ki, hogy a negyeddöntőben bármelyik csapatot kapjuk, Hollandia, Görögország vagy Olaszország egyformán nehéz ellenfélnek tűnik.

"Most elsősorban a tendenciát kell megfigyelni, hogy mennyire vagyunk képesek a spanyolok elleni vereség után felállni, mennyire egységes a csapat, mennyire vagyunk kreatívak, és amikor kezdődik az Európa-bajnokság, és az mindig a negyeddöntőkkel kezdőik, akkor hogy fogunk tudni játszani" - mondta a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, és főleg arra kíváncsi, hogy egyénileg mire lesznek képesek a játékosok.

"Én sztárcentrikus vagyok, a jó játékosokat nagyon szeretem, de tudomásul kell venniük, hogy felelősséggel tartoznak, és akkor is a legjobbaknak kell lenniük, amikor a legnagyobb nehézségben van a csapat" - mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×