eur:
393.69
usd:
368.37
bux:
66159.57
2024. április 24. szerda György
Kozák Danuta elsőként ér célba a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Új párostársa van Kozák Danutának

Kozák Danuta a két olimpiai egyes számban és Kárász Annával 500 párosban is indul a pénteken kezdődő második hazai válogatón. Ott lesz Szolnokon Douchev-Janics Natasa és Kammerer Zoltán is.

A programban tíz olimpiai szám szerepel: 500 méteren a férfi kajak négyes teljes válogatója már májusban lezajlott, míg a női kajak négyest az egyesben és a párosban nyújtott eredmények alapján a szövetségi kapitány állítja össze.

Férfi kajak kettesben 1000 méteren az eltaktikázott Európa-bajnokság után Hufnágel Tibor már nem Ilyés Róberttel, hanem korábbi párostársával, az eltiltás után visszatérő Dombvári Bencével indul, míg Ilyés Róbert Noé Bálinttal áll rajthoz. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán a húsz évvel fiatalabb Erdőssy Csabával maradt.

Pauman Dániel sérülése után visszatér Szolnokon: 1000 méteren egyesben és Noé Zsomborral párosban itt ott lesz a válogatón, a kenus Vasbányai Henrik ugyanakkor ezt a versenyt is kihagyja.

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danuta 500 és 200 egyesben ezúttal is indul, 500 párosban pedig először szerepel Kárász Annával. A háromszoros olimpiai aranyérmes Szabó Gabriella egyesben nem szerepel, 500 párosban pedig Bodonyi Dóra helyett Takács Tamarával veszi fel a küzdelmet a riválisokkal, köztük a Csipes Tamara, Medveczky Erika duóval. Még egy háromszoros olimpiai bajnok lesz a mezőnyben: Douchev-Janics Natasa, aki 200 egyesben küzd meg a világbajnoki szereplésért.

A vb-csapat a június eleji szegedi és a mostani szolnoki eredmények alapján áll össze, a hagyományok szerint ha más a győztese a két versenynek, akkor általában szétlövés dönt a világbajnoki indulóról. Az év legnagyobb sportági eseményét augusztus 22. és 26. között a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezik.

A kajakkenusport.hu oldalon már elérhető az esemény részletes programja és a számonkénti nevezési lista az előfutamokkal, illetve egyes számokban már a döntőkkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×