eur:
388.5
usd:
360.56
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A fehérvári Juhász Roland (b) és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencváros - Videoton FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2017. december 2-án. A Ferencváros 3-1-re győzött.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Jön az aranycsata

Bár ezúttal nem egy "egymeccses" bajnoki döntőről van szó, de a listavezető Ferencváros és a második Videoton összecsapása könnyen eldöntheti az aranyérem sorsát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 29. fordulójában.

A pályaválasztó Videoton FC jelenleg egypontos hátrányban van fővárosi riválisával szemben, amely ha nyer a felcsúti Pancho Arénában, akkor négy fordulóval a vége előtt négypontos előnyre tesz szert, amely tetemesnek mondható a hajrában.

A két csapat eddig összesen 108 alkalommal találkozott egymással, a Ferencváros harminc vereség és 28 döntetlen mellett ötven alkalommal győzött. A Videoton pályaválasztásával rendezett NB I-es mérkőzések statisztikája is az FTC fölényét mutatja: 17-17-10. Felcsúton még nem nyert a fővárosi együttes: eddigi négy találkozójuk közül három Videoton-sikert, egy pedig döntetlent hozott.

A csúcsrangadó mellett is gyakorlatilag egytől egyig érdekes mérkőzéseket rendeznek: a Diósgyőr 26 hazai mérkőzését volt kénytelen albérletben rendezni, most azonban elkészült a csapat új otthona, amelyet a sereghajtó Mezőkövesd ellen avat. A miskolciak a Ferencváros felett márciusban aratott győzelmük óta nem nyertek az élvonalban, s azóta már edzőváltáson is átestek, a kiesés elleni harcban ennél jobb alkalmuk nem lehet a rossz széria megtörésére.

A harmadik helyen álló Újpest az utolsó előtti, jelenleg kieső pozícióban lévő Balmazújvároshoz látogat - amellyel jövő héten a Magyar Kupában is találkozik -, míg a címvédő Budapest Honvéd azt a Debrecent látja vendégül, amely legutóbbi három bajnokiján egyetlen pontot gyűjtött. A Hajdúságban éppen a múlt héten bravúrgyőzelmet elérő Vasas ezúttal a Paksot látja vendégül, Csertői Aurél csapata önbizalommal telve léphet pályára a Szusza Ferenc Stadionban, hiszen az elmúlt két hétben a Ferencvárostól pontot rabolt a Groupama Arénában, majd otthon legyőzte a Videotont.

Az új otthonában még mindig veretlen Haladás a Puskás Akadémiát fogadja, a felcsútiak rendelkeznek jelenleg a második leghosszabb veretlenségi sorozattal az NB I-ben: Pintér Attila tanítványai a 23. forduló óta nem találtak legyőzőre.

OTP Bank Liga, a 29. forduló programja:

szombat:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC 17.00, v.: Solymosi

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00, v.: Erdős

Swietelsky Haladás-Puskás Akadémia FC 17.00, v.: Andó-Szabó

Budapest Honvéd-Debreceni VSC 17.00, v.: Kassai

Vasas FC-Paksi FC, Szusza Ferenc Stadion 17.00, v.: Vad II.

Videoton FC-Ferencváros, Felcsút 19.30, v.: Bognár

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×