eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Döntős a Szolnok

A címvédő Szolnok lesz a Ferencváros ellenfele a férfi vízilabda ob I döntőjében: a Tisza-partiak a parádés teljesítményt nyújtó Nagy Viktor vezérletével az elődöntő mindent eldöntő harmadik felvonásán szombaton 9-4-re legyőzték az Eger csapatát.

A párharc első felvonását az Eger nyerte Szolnokon: a 3-3-es végeredmény után maratoni ötméteres párbajban diadalmaskodtak a hevesiek, akik így szerdán lezárhatták volna az ütközetet. Ezzel szemben a szolnokiak idegenben 12-6-os erődemonstrációt tartottak, ráadásul az Eger elveszítette Bedő Krisztiánt, akit ütésért kiállítottak.

A szombati találkozó egy jó darabig inkább az elsőhöz hasonlított, igaz, ehhez elsősorban Nagy Viktor kellett, a válogatott hálóőr ugyanis több mint tizenegy percre "lehúzta a rolót". Ez idő alatt ugyanakkor nem tudott elhúzni a Szolnok (2-1).

A folytatásban aztán a világklasszis kapus teljesítménye mellé felzárkóztak a társak is, és sorra érkeztek a hazai gólok, miközben Nagy Viktor továbbra is eredményesen védett. Ez az időszak gyakorlatilag el is döntötte az összecsapást, a zárónegyed már csak formalitás volt.

E.ON férfi ob I, rájátszás, 3. mérkőzés:

elődöntő:

Szolnoki Dózsa - ZF-Eger 9-4 (1-0, 3-2, 4-1, 1-1)

gólszerzők: Prlainovic, Kis G. 2-2, Zalánki, Jansik D., Aleksic, M. Cuk, Mezei 1-1, illetve Vlahopulosz, Hosnyánszky, Avramovic, Rasovic 1-1

A párharcot 7-6-ra nyerte a Szolnoki Dózsa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×